"המטמון" שבתוך המזרון

סבתא מרים ומאיה

אבא עבד בסלילת כבישים ואימא בעבודת תפירה. הם גרו בתל אביב שם התחתנו. ושם נולד אחי.
כעבור כמה שנים הורי עברו לגור בשכונה חרדית שערי חסד בירושלים, שם נולדתי.

שערי חסד הייתה שכונה ענייה. לא היו בה לא רשת מים זורמים ולא רשת חשמל.
מים היינו שואבים מהבור שבמרכז השכונה בעזרת דלי קשור לחבל.
לפני ההכרזה על הקמת המדינה, באו לבתים שקרובים לגבול אנשי אצ"ל. בביתנו הסתתרו מספר אנשים שהבריטים רדפו אחריהם והאפשרות היחידה שלא יזהו אותם הייתה להתערבב בתוך משפחות.
גרנו בבית הכנסת שלושה חודשים עד הפסקת האש ואז הייתה לנו אפשרות לחזור לביתנו לקחת בגדים ואני זוכרת שסחבנו מזרון. ובתוך המזרון מצאנו אקדח ומחסנית כדורים, שאנשי אצ"ל החביאו שם מפני הבריטים.
הורי חיפשו דירה במקום אחר ומצאנו דירה בגבעתיים.
בגבעתיים המשכתי ללמוד ולצאת לעבוד בגן ילדים. הכרתי את בעלי, נישאנו והמשכנו לגור באותה דירה. נולדו לנו שלושה בנים שזיכו אותנו בשמונה נכדים. כעת אנחנו עדיין גרים באותה דירה ומקווים להמשיך את החיים בבריאות ולרוות בנחת מהבנים הנכדים.

שכונת שבזי
השכונה הינה מהשכונות היהודיות הראשונות באזור יפו ותל אביב, ונוסדה עוד בטרם הקמת "אחוזת בית"-תל אביב. השכונה קרויה על שמו של גדול משוררי יהדות תימן, רבי שלום שבזי.

”בתוך המזרון מצאנו אקדח ומחסנית כדורים, שאנשי אצל החביאו שם מפני הבריטים “