אוסף המטבעות העתיקים של סבא יוסף בכר

אני וסבא במפגש בבית הספר סביב חפץ
אחד מאלבומי המטבעות שברשותי
מטבעות עתיקים שעוברים בירושה מימיה של ראשית המדינה

שמי יוסף בכר, נולדתי בישראל בעיר תל-אביב  בשנת 1951 ליום טוב וסופיה בכר.

אני יוסף הבן הצעיר במשפחה. מעלי יש שתי אחיות. היו מספר נושאים בילדותי שקשה לי לשכוח עד עצם היום הזה.

אבא שלי עבד כרוכל מתוקים (בעיקר לפועלים שעובדים מוקדם), לפנות בוקר אמי הייתה מכינה מזונות מתוקים ואבי היה לוקח את מה שאמי הכינה בעגלה והיה מוכר לפועלים ולעוברים ושבים. היו כאלה שלא רצו לשלם בכסף המקומי אז הם שלמו לו במטבעות של חו"ל. כשאבי היה חוזר הביתה בסביבות השעה 6-8 בערב הוא היה ממיין את הכספים. לאט לאט התווסף הכסף שאינו מקומי ואבי החליט שהוא יהפוך את זה לאוסף מטבעות. במשך השנים הצטברו יותר ויותר טבעות.

אחרי שאבי נפטר החלטתי לשמור את האוסף הזה ולהוסיף אליו עוד מטבעות וכך במשך הרבה שנים אני שומר את האוסף אצלי. יש לי שני אלבומים מלאים בהרבה מטבעות מכל מיני שנים תקופות וארצות אחרות.

כשהבאתי את המטבעות למפגש תכנית הקשר הרב דורי, כולם התלהבו והתחילו לחקור מאיזה שנים ומאיזה מדינות וארצות המטבעות באוסף.

אוסף המטבעות

הזוית האישית

יוסף: נהנתי מאוד מהמפגשים במיוחד מהמפגש שעסק בנושא "סיפורו של חפץ". היה לי משמח לשתף את נכדתי וחברותיה בסיפורי העבר שלי.

אני ורחל נכדתי עם אוסף המטבעות שלי

מטבע עתיק
מטבע, במשמעותו המקורית, הוא גוש מתכת בעל צורת עיגול או צורה דומה, שעליו הטבעה כלשהי (ומכאן נגזר שמו), ואשר מטרתו לשמש אמצעי תשלום, המקל על פעולות הקנייה, המכירה והתשלום עבור סחורות, עבודה או שירותים.

”יש לי שני אלבומים מלאים בהרבה מטבעות“