המדליה של סבא מיכאל

אני וסבי בביתו.
מדליית האומץ והגבורה.
מדליה של אומץ וגבורה

סיפור על אומץ וגבורה

סיפור זה על אומץ והגבורה של בחור צעיר, בן שמונה עשרה, שיצא מספסל בית הספר ישר אל תוך קרב עקוב מדם, כדי להגן על המולדת ולהציל יהודים מהשמדה.

סבא מיכאל

סבא מיכאל נולד ברוסיה בשנת 1925 . סבא מיכאל בגיל 18 קיבל ממפקד הגדוד שלו מדליה, בעקבות מלחמה קשה נגד הגרמנים הנאצים והוא לחם בתור צלף.

המדליה

תמונה 1

המדליה שהוא קיבל נמצאת אצלו מ – 1943 והיא הייתה סימן לאות הגבורה באותה תקופה בברית המועצות, ואנשים היו מקבלים אותה מאנשי הממשלה או מפקדי הצבא.

צל"ש

סבא מיכאל קיבל  גם צל"ש שנקרא גיבור של מלחמת העולם השנייה דרגה 1 ועוד מספר מדליות עבור ניצחון על גרמניה הנאצית, בתור גיבור מלחמה עם צל"ש גבורה,הוא התקבל לבית ספר לרפואת שיניים ללא בחינות כניסה וקיבל מלגה.

למדליה הזאת אין ערך כספי יש לה רק ערך ערכי שלא ניתן להעריך אותו בכסף, למרות שהיא שווה הרבה בקרב אספני עתיקות , כסף ומדליות.

מיכאל היא שבשביל ווה את דם הפציעות שלו בקרב, את החברים שהוא איבד ואת הנעורים שלא היו לו, את השמחה שהוא שרד ושהוא היה יכול להמשיך לחיות במקום בני המשפחה  שנספו במלחמה הזאת.

צל"ש
פירוש לביטוי- ציון לשבח.