הלכתי לעבוד במקום אבא הפצוע

השוחטת הקטנה

בגיל 12 למדתי בכתה ו' ובחופש הגדול של אותה השנה עברתי חוויה מאוד קשה.
אבי, שעבד קשה מאוד לפרנס את כל המשפחה, הועסק כמשגיח בבית מטבחיים (משחטת עופות). אבי דאג לשחיטה ולניקיון העופות ולספירה  עד הבאתם לסוחרים.
העבודה שאבי עסק בה הייתה קשה מאוד, בעיקר אחרי הסבל שעבר בתקופת מלחמת העולם השנייה. אבי נלקח למחנות העבודה ע"י הגרמנים למחנות העבודה במדבר סהרה לתקופה של כשנה. ראוי לציין שהתנאים במחנה העבודה היו קשים מנשוא ורבים מהעצורים לא עמדו בעומס העבדה והתנאים וקיפחו שם את חייהם.
בקיץ זה שאני מספרת עליו, אבי ז"ל שבר את רגלו ולא יכול היה ללכת לעבודה. כאדם מאוד אחראי חייב אותי ללכת במקומו על מנת שלא יאבד את מקום פרנסתו. אני כילדה בת 12 החלפתי את אבי במקום עבודתו ועשיתי את דרכי מהבית לרעננה. למרות גילי הצעיר לא עשיתי לעצמי כל הנחה או הקלה והשתדלתי לעשות את כל מה שנדרש מאבי באופן רגיל. תקופת העבודה שעבדתי הייתה חודש ימים מתוך חודשיים של החופש הגדול, ואני כילדה לא רציתי לוותר על הקייטנה כמו כל שנה, ובתום העבודה  הלכתי לקייטנה.

משגיח בבית מטבחיים
מפקח על אופן שחיטת עופות ובשר ותהליך להכשרת הבשר על פי ההלכה היהודית