הכמיהה לארץ ישראל

יוסף מספר על הכמיהה לארץ ישראל
יוסף מספר על משפחתו העשירה
על אף הקשיים והעיכובים הצליח משה לעלות לארץ ישראל

יוסף משה מימון נולד בגבס שבטוניס בשנת 1932,  לאם שילביה ואבא חיים.

כאשר היה יוסף בן 15 הוא הצטרף לתנועת נוער ציונית שנקראה "דרור" ששכנעה יהודים לעלות ארצה ולאחר מכן הצטרף לתנועת הנוער "הפועל המזרחי".

התנועה עוררה ביוסף את הרצון לעלות לארץ ישראל, אך אמו  סירבה שיעלה, עד שיתחתן. כשהתחתן הודיע להוריו שברצונו לעלות לישראל, אך אמו שוב הביעה התנגדות ואמרה לו שיעלה רק כאשר ייוולד לו בן.

ליוסף נולדה בת בכורה, שושנה ז"ל, ואמו עדיין אסרה עליו לעלות, רק לאחר לידת התינוק השני, שלמרבה המזל היה בן, הסכימה אימו של יוסף שיעלה ארצה.

בארץ נולדו לו 4 ילדים.

הכמיהה של יוסף לישראל הייתה משאת נפשו. יוסף עלה לארץ ישראל עם אשתו ושני ילדיו בשנת 1954. יוסף רצה להתגורר בעיר אשקלון, מכיוון שרב העיר אשקלון דאז, הרב ליויתן פרג'ון, היה בן משפחתו.

יוסף ואשתו עברו להתגורר במעברה וחרף כל הקשיים, לא ויתר על הכמיהה להשתקע בישראל, על אף התנגדות בני משפחתו ששהו בטוניס.

משפחתו של יוסף היתה עשירה מאוד בטוניס ולמרות זאת, יוסף שעלה ללא רכוש לא ויתר על חלומו. הוא תמיד האמין שהאל יהיה בעזרו וכשם שהפסיד רכוש רב, כך יחזיר לו האל מנה כפליים. ואכן ברבות השנים הצליח לרכוש עבודה מכובדת בדואר ושימש כמפקח בדואר ישראל.

יוסף מספר כי אמו ואחיותיו עלו לאחר מספר שנים לארץ, אך אביו ואחיו הגדול לא עלו ארצה, ונפטרו בטוניס. עצמותיהם הועלו ארצה אחר מספר שנים.

יוסף משה מימון הציוני, סיפר לתלמיד יונתן את סיפור עלייתו וכמיהתו לארץ ויחד תיעדו את הסיפור

גאבס
בירת מחוז גאבס בתוניסיה. העיר שוכנת במזרח תוניסיה לחוף מפרץ גאבס והוזכרה על ידי סטראבון כעיר נמל חשובה.(ויקיפדיה)

תנועת דרור
תנועת דרור הייתה תנועה ציונית סוציאליסטית שפעלה בגולה. וסייעה להעלאת יהודים לארץ ישראל.