הכל התחיל ממלון

חיה שמש ועדי אלבז במפגש "סיפורי חיים"
חיה ואיתן בצעירותם
אהבה ממבט ראשון - בזכות מלון!

חיה נולדה בעיר קאליש שבפולין בתאריך 15/05/1930. בשנת 1935 החליטו הוריה לעזוב את פולין ולעלות לארץ ישראל.

בגיל 14 הצטרפה חיה, בניגוד לרצון אביה, לקבוצת השומר הצעיר. היא הייתה מחוברת לחברה שהייתה מבוגרת ממנה בכשנה ולכן היא הצטרפה לגדוד שמבוגר ממנה. לאחר שהצטרפה לגדוד השומר הצעיר חיה, והגדוד שלה, נשלחו לחודש וחצי של מחנה עבודה בקיבוץ מזרע. חיה מספרת עם צחוק בעיניים שבבוקר שבו הייתה אמורה לנסוע יחד עם הגדוד לקיבוץ מזרע, היא קיבלה מכה ביד שהצריכה טיפול רפואי. עקב כך, חיה לא נסעה בהסעה יחד עם חבריה והיה עליה להצטרף אליהם יותר מאוחר לאחר שקיבלה טיפול.

"הגעתי לקיבוץ מזרע ולא ממש ידעתי לאן עליי ללכת. באותם ימים הכניסה לקיבוץ הייתה ליד הצריף שבו כיום יש מכון כושר. באותם ימים אותו צריף היה חדר האוכל של הקיבוץ, ומחוץ לחדר האוכל עמדה קבוצה של נערים. התקרבתי אליהם ופניתי לאחד מהם בשאלה- האם הוא יודע היכן חברי השומר הצעיר מתגוררים? ואותו נער שאליו פניתי עמד שם, הסתכל עליי ושאל אותי בחיוך-

'את אוהבת מלונים?' באותו הרגע הבנתי שזוהי אהבה ממבט ראשון!"

אהבה ממבט ראשון

תמונה 1

לנער מהסיפור קוראים איתן. מאותו הרגע, חיה ואיתן היו בלתי נפרדים. במשך כל התקופה שהייתה שם יחד עם הגדוד, היא הייתה עם איתן והלכה איתו לכל מקום שאליו הלך. הייתה זו אהבה ממבט ראשון.

הזוית האישית

עדי אלבז: חיה היקרה, נפגשנו במהלך השנה מספר פעמים. סיפרת לי סיפורים כה רבים עלייך, על ילדותך, על אהבת חייך הגדולה- איתן, על המשפחה הגדולה שהקמתם יחדיו, על החיים בקיבוץ שלא היו לך כה קלים בתחילת הדרך אך היו שווים את המאמצים ואת הקשיים שחווית. הראית לי תמונות, צפינו יחדיו בסרט שמשפחתך עשתה עבורך לכבוד יום הולדתך, טיילנו ברחבי מזרע, הזמנת אותי לארוחת צהריים יחדיו בחדר האוכל של הקיבוץ, הסעת אותי עם הקולנועית, הראית לי את הספסל שהצבתם לזכרו של איתן, ועוד המון דברים רבים.

מה שנותר לי לומר הוא שזכיתי לעשות את פרויקט סיפורי חיים יחד איתך, אני מרגישה שהיה בינינו חיבור מיידי, נפתחנו האחת בפני השנייה, סיפרתי לך על עצמי דברים רבים ובאמת הרגיש לי נכון להיפגש איתך כמדי שבוע. את אישה מיוחדת, עם אופי צבעוני ומיוחד, בלתי נשכחת, חברותית וחייכנית.

כל שנותר לי לאחל לך שתמשיכי להיות חיה שמש המיוחדת! אפילו כשלא הרגשת טוב- היית מארחת נפלאה וזה מעיד עלייך ועל אופייך רבות. תודה על תקופה מדהימה ובלתי נשכחת, אוהבת ומעריכה אותך,

עדי אלבז

מזרע
מִזְרָע הוא קיבוץ בעמק יזרעאל, בין עפולה לנצרת, הנמצא בתחום השיפוט של מועצה האזורית עמק יזרעאל. הקיבוץ השתייך לקיבוץ הארצי, אשר התאחד עם התק"ם לתנועה הקיבוצית. ויקיפדיה

”אותו הרגע הבנתי שזוהי אהבה ממבט ראשון“