הכיף בסיוע לזולת

אני וסבי
סבי בצעירותו
סיפור חייו והתנדבותו של סבי

סבא יהודה נולד בתל אביב באוגוסט 1947. הוא סיים בית ספר יסודי וארבע שנים בבית תיכון מקצועי. התגייס בשנת 1967 ושירת בחיל חימוש בשנת 1972. סבא התחתן עם חווה אשתו, במשך הזמן נולדו להם שלושה ילדים: שרון, צחי ולירון. סבא יהודה גר בחולון.

סבא יהודה בילדותו

תמונה 1

סבא יהודה השתתף במלחמות: ששת הימים, מלחמת יום כיפור ומלחמות שלום הגליל. לאחר השחרור התחיל סבא לעבוד בתעשייה האווירית וסיים את עבודתו אחרי 46 שנות עבודה. במשך עבודתו בתעשייה האווירית התמחה סבא בשיפוץ אביזרי מטוסים. כמו כן עסק בשיווק מוצרי המפעל בכל קצוות תבל. התחביבים של סבא הם צילום, טיולים בארץ עבודות בחימר. והמשמח מכל שלסבא יש שלושה ילדים ואחד עשרה נכדים.

ההתנדבות כערך חשוב

סבא יהודה התנדב כ 20 שנה כשוטר מתנדב במשטרת התנועה. סבא רואה בהתנדבות ערך עליון וחשוב, בתרומה וסיוע לזולת. בנוסף, מזה שלוש שנים סבא מתנדב בארגון יד שרה.

סיפור אהבה של סבא יהודה – הכיף בסיוע לזולת

הסיפור שלנו הוא פרויקט יד שרה. יד שרה קיימת מעל 45 שנים. זו עמותת התנדבות הגדולה ביותר בתחום הבריאות והרווחה בישראל. בארגון יד שרה מתנדבים כיום כ-6000 מתנדבים באים מתחומי עיסוק מגובנים. :עצמאים שכירים עובדי כפיים אנשי מחשבים עורכי דין רופאים. ועוד בעלי מקצוע רבים יד שרה נותנת את השירותים הבאים: השאלת ציוד רפואי שיקומי. אשפוז בית לבעלי צרכים מיוחדים מוקד מצוקה חלוקת לחצני מצוקה. שירות נכונית. שירות הסעה לאנשים בכיסאות גלגלים. ביקורי בית אצל מרותקי בית. תיעוד סיפורי חיים. סיוע משפטי לקשישים. מרכז יום לקשיש שיקומון. יד לתומך מרכז תמיכה ליווי וסיוע למטפלים בבני משפחתם. מרפאת שיניים וטיפולי שיניים ביתיים. מרכז דעת מרכז המעניק לכל פונה מידע מקצועי כמו על כל מחלה או נושא רפואי. מרכז למשפחה מרכז לטיפול למניעת אלימות במשפחה. משחקי לילדים בעלי צרכים מיוחדים. חדר מלח {בירושלים} מיועד לחולים המתקשים בנשימה. בתי מלאכה לתיקון ציוד רפואי ושיקומי. שירותי ייעוץ של עורכי דין. יד שרה משאיל כ340,000 סוגי ציוד רפואי בשנה. מוקדי מצוקה כ12,000 קריאות בשנה. נסיעות בנכונית לאנשים מוגבלים 13,000 בשנה. ימי טיפול בשיקומונים כ30,000 ימי טיפול בשנה. פניות לייעוץ משפטי לאוכלוסייה המתבגרת כ15,000 פניות בשנה. תיקני ציוד רפואי. שיקומי בבתי המלאכה ובפינות הטיפולים כ10,000. סך הכל נעזרו בשנת 2018 כ900,000 אזרחים.

הראל לי היה ממש כיף,אני למדתי המון מסבא שלי וגם עליו והבנתי שלהתנדב זה טוב ומציל חיים.

יד שרה
יד שרה קיימת מעל 45 שנים. זו עמותת התנדבות הגדולה ביותר בתחום הבריאות והרווחה בישראל. בארגון יד שרה מתנדבים כיום כ-6000 מתנדבים.

פרימוס
פרימוס זה מחמם מים