הילדות של סבי

סבתא, סבא שלי ואני היום
סבי בגיל העשרה
ילדותו של סבי במושב פטיש

אני, סבא איוב יאיר, נולדתי בשנת 1950, כילד הראשון של מושב פטיש.

וזה הסיפור: כשההורים עלו בטיסה לארץ, מכורדיסטאן, בשנת  1950, אמא שלי הייתה בהיריון איתי, בחודש השישי. כשהגענו לארץ שלחו את הורי לדרום, למושב פטיש, הם ישנו באוהלים של הצבא והייתה מקלחת אחת לבנות ואחת לבנים.

אחרי שלושה חודשים אימי הייתה צריכה ללדת, לקחו אותה לבית החולים בבאר שבע. אבא שלי לקח את אחד הסוסים שנתנו לנו במושב עם עגלה וכך הגיע עד לבאר שבע, כדי לבקר את אימי אחרי הלידה. הייתי התינוק הראשון שנולד במושב פטיש.

אחרי שנולדתי היו צריכים לעשות לי ברית. יום אחרי שאימי חזרה מבית החולים בבאר שבע, הרב המקומי שעשה לכל הילדים ברית, עשה גם לי.

אחרי כמה זמן הורי היו צריכים למצוא עבודה בשטח ושני אחיי הגדולים היו בבית הספר. ההורים היו לוקחים אותי לשטח, בתוך ארגז עם שמיכה, וכשנגמר יום,העבודה, הורי היו באים לקחת אותי חזרה לאוהלים.

כשגדלתי, שלחו אותי לעבוד בשטח. אני זוכר שהיה לי טיול שנתי בבית הספר ולא הסכימו שאצא בגלל שהייתי צריך לעבוד במשק.

אחרי עוד כמה שנים התגייסתי, בזמן הזה היכרתי את אישתי.

פעם בכמה זמן היה סוס עם עגלה נוסע לאופקים, ואנחנו היינו מנצלים את ה"הסעה" ביחד, לכל מיני מקומות לבילויים שהיו בזמנו, וחזרנו עם העגלה.

היה קשה לשמור על הקשר, אבל זכרנו תמיד שלא משנה מה, האהבה תמיד מנצחת הכל.

הגר: למדתי הרבה על סבי ועל הקשיים שהיו לו בילדות.