הילדות הקשה ברומניה

חגגתי יום הולדת שנה אצל סבי
באירוע משפחתי
בסיפור מסופר על סבי שהתייתם מהוריו בגיל צעיר מאוד ושימש לאחותו גם כאם וגם כאב וטיפל בה במשך כל ילדותה ולא ויתר לרגע

הילדות ברומניה

סבא יוסף נולד בשנת 1936, בבוקרשט רומניה.

במהלך ילדותו הוא חווה את מלחמת העולם השנייה. סבי חווה ילדות קשה שבמהלכה התייתם משני הוריו ונשאר לחיות יחד עם אחיו הגדול ואחותו הקטנה.

עלייה לארץ ישראל

סבי ואחיו החליטו לעלות לארץ ישראל. אחיו הגדול עלה לישראל ראשון ולאחר שנתיים סבי עלה לישראל יחד עם אחותו הקטנה. באותה תקופה סבי שימש גם כאב וגם כאם לאחותו הקטנה, היות והם התייתמו מהוריהם. כשהם עלו ארצה הם חיו במעברה.

לאחר תקופה מסוימת במעברה, סבי החליט שהוא רוצה להגיע לבית דודיו שהתגוררו בחיפה. את הדרך מהמעברה במרכז הארץ עד לחיפה, הוא הלך יחד עם אחותו הקטנה ברגל, עד שהגיע לבית דודו בחיפה. זאת היתה תקופה קשה עבורו היות ולא ידע עברית משום שהיה צריך לצאת לעבוד בכדי לדאוג לפרנסה שלו ושל אחותו. עקב המצב הכלכלי הקשה, שהם היו נתונים בו, הוא בחר לוותר על אולפן לעברית למען לצאת לעבוד.

הקמת משפחה ודור ההמשך

עם השנים סבי למד את מקצוע הצורפות והפך להיות בעל עסק עצמאי לתכשיטים בתל אביב. אחת העובדות בחנות הפכה לימים להיות סבתי היקרה, לאחר שהם נישאו ונולדו להם שלושה ילדים: דודי, אבי ודודתי. שהם בעצם דור ההמשך לסבי וסבתי.

המעברות נועדו להחליף את מחנות העולים ונבדלו מהם בכך שדיירי המעברה נדרשו להתפרנס למחייתם.

”"באותה תקופה סבי שימש גם כאם וגם כאב, היות והם התייתמו מהוריהם".“