הילדות האבודה של סבא דוד

שביט קונפורטי וסבא דוד קונפורטי
סבא דוד קונפורטי בתקופת שרותו בצה"ל
כך נולדתי וגדלתי עם ארצי

שמי קונפורטי דוד ואני  נולדתי בארץ ישראל בעיר להורים מאוד צעירים וחסרי ניסיון, שהתגרשו  כשהייתי בן שלושה חודשים. נשארתי בידי משמורת אצל אמי אולם בשל חוסר ניסיונה בטיפול בתינוק הגעתי לבית החולים. אבי ברוב דאגתו לי, הוציא אותי מבית חולים ולקח אותי לרופא פרטי וכך הצילו את חיי.

את ילדותי אני זוכר  בבית סבתי עד כניסתי לכיתה א'.  עם השנים אבי התחתן שנית ואני עברתי להתגורר בבית אבי ואמי החורגת. המעבר  גרם  לי זעזוע נפשי עמוק שהתבטא בדברים קשים מאוד שעברתי. עד גיוסי לצה"ל  למדתי בביה"ס  יסודי ובתיכון  מקצועי.

בעקבות  בעיות בבית  עם ההורים התגייסתי לצה"ל , לפני הזמן. גייסו  אותי לחיל תובלה וכך הכרתי את ארצי מרמת הגולן ועד סיני. במשך שרותי הסדיר שכלל שלוש שנים השתתפתי  במלחמת ההתשה. לאחר שחרורי מצה"ל  התחלתי לעבוד כנהג בחברת הובלת דלק .

בתקופה זו הקמתי משפחה וכעבור שנה פרצה מלחמת יום כיפור וגרמה לזעזוע גדול ולהפתעה. כמובן שגיסו אותי מיד למילואים כנהג תובלה. במלחמה הייתי עד למראות מאוד קשים וזה גרם לטראומה קשה מאוד במשך כמה שנים. לאחר המלחמה  השתדלתי לחזור לשגרה, ונולדו לי חמישה בנים.  כעבור מספר שנים שוב פרצה מלחמת ש.ל.ג , שלום הגליל, שנכפתה עלינו. לשמחתי במלחמה זו לא נהרגו חיילים שהכרתי. במלחמה  גרשנו וניצחנו את המחבלים מלבנון וישבנו בדרום לבנון עד אשר הגיעו מחבלים  מטהרן והרגו את חיילנו.  אני וחברי ליחידה בעקבות  לחץ חברתי חזק חזרנו לגבולנו. כעבור כמה שנים בעקבות התגרויות  של המחבלים מלבנון נאלץ צה"ל  להגן על תושבי הארץ מפני הטילים ששיגרו המחבלים ליישובי הארץ ולכן שוב ניכנס צה"ל  ללבנון כדי להילחם במחבלים.

כשהילדים בגרו וגם אני ואשתי בגרנו החלטנו להתגרש מסיבות אישיות ואני החלטתי לשנות את דרך חיי וחזרתי בתשובה. עד עצם היום הזה אני אדם דתי שומר מצוות ואני מרגיש שמאותו הרגע שחזרתי בתשובה חיי השתנו לטובה.

הזוית האישית

סבא דוד – נהניתי מאוד להשתתף בתוכנית ולבלות עם נכדתי שביט ולספר לה את סיפור חיי. תוכנית חשובה וטובה מאוד.

חיל תובלה
חיל הלוגיסטיקה - התובלה : הוא חיל תומך לחימה תחת פיקוד אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה בצבא ההגנה לישראל. החיל מרכז את פעילות הלוגיסטיקה של צה\"ל בחלוקה ל-3 מערכים עיקריים: מערך ההספקה (ציוד, מים, דלק ומזון), מערך התנועות וההיסעים (מרכז ההובלה) ומערך הבינוי והתשתיות.

”"סוף מעשה במחשבה תחילה" “