ילדותו של איתן להב בצל הקמת המדינה

סבא ואני בתחילת שנה בקשר הרב דורי
סבא כשהיה נער - בערך בן 13
בריטים עם מקלעים

שלום שמי איתן להב כיום אני גר בכפר סבא וזהו סיפור ילדותי טרום הקמת הקמת המדינה.

כשנולדתי גרנו בעיר רחובות לאחר גלגולים ומעבר ממקום למקום הגענו לגור בשכונה ליד נתניה בשם עין התכלת. שכונת פועלים ליד הים מוקפת פרדסים מצד מזרח ומחנות צבא בריטים. בתור ילד התרשמתי מהטנקים ומהחיילים הבריטים שנסעו בג'יפים עם מקלע, הם לא תמיד היו נחמדים אלינו הילדים, אבל ידענו להסתדר איתם. כילד לא הבנתי כל כך מה עושים המבוגרים, אבל כיוון שאבא שלי היה אחראי על אחזקת הנשק של השכונה הייתי בא איתו ועוזר לו לנקות את הנשק ולשמור עליו במצב תקין.

יום אחד, התבשרנו שעומדת להערך הצבעה באום על הקמת מדינת ישראל. מכיוון שלרוב האנשים בשכונה לא היה רדיו. אחד השכנים שהיה לו רדיו העמיד אותו בחוץ במלוא העוצמה וכולם עמדו והקשיבו בדממה ובהתרגשות.

בהצבעת האום קראו את שם המדינה והנציג של המדינה הכריז: בעד או נגד הקמת מדינה ליהודים. בסוף ההצבעה היה רוב בעד הקמת מדינת ישראל. השמחה הייתה גדולה! מיד עם תום ההצבעה יצאו כולם בריקודים שנמשכו כל הלילה ונמשכו גם למחרת בבית הספר. באותו יום הערבים התחילו להתפרע ברוב חלקי הארץ וכך פרצה מלחמת העצמאות. ובמקביל קמה מדינת ישראל.

תמר פז: היה לי מאוד כיף לעבוד עם סבא וגיליתי עליו דברים חדשים שלא ידעתי

או"ם