הילדה ביקשה, הילדה קיבלה

רבקה מספרת על יום העבודה הראשון של אביה בפרדס חנה

אני ומשפחתי עלינו לארץ מרומניה בתאריך 27.12.1948. לאחר שלושה ימי הפלגה בים העבירו אותנו ישירות מהאנייה לבית העולים בפרדס חנה. לאחר ששהינו בבית העולים במשך שנה, ההורים שלי קנו בית בשכונת נווה-אשר במושבה.

אבא סיפר שהעבודה הראשונה שלו בארץ היתה לאחר זמן רב. הוא קיבל יום עבודה אצל קבלן בנין כחלק מעבודת יציקה לבית חדש. לאחר העבודה כולם הלכו להרים כוסית למזל, ורק אבא נשאר לשטוף את כלי העבודה (הוא לא היה כל כך חרוץ ולכן זה היה פלא). לאות תודה הקבלן ביקש שאבא יבוא ליום עבודה נוסף.

אני הייתי בת שלוש ואמרתי לו: "מה, גם מחר אתה עובד? אז תיקנה לי שמלה." ואת השמלה הזאת קנו לי בכל הכסף שאבא קיבל עבור יומיים עבודה בבנין. אמא שאלה את אבא: "מה קרה לך ? אין כסף לאוכל ואתה קונה לה שמלה?" ואבא ענה לה "הילדה ביקשה , הילדה קיבלה!"

כאלה היו ההורים שלנו: אמא שר האוצר הרציני, ואבא רגשני ובעל חוש הומור.

מחנה עולים