" היינו ילדים וזה היה מזמן……"

שרה ורומי
שרה בילדותה עם משפחתה
שרה וילדותה

שמי שרה אברמוביץ נולדתי בתאריך 7.6.1944 בואנוס איירס שבארגנטינה. בת בכורה להורי סופיה וחיים ז"ל.

אבל, בתקופה שאני הולכת לספר הייתי שרה הרשקוביץ'.

אבי נולד, דור שני לארגנטינה, כי גם אמו נולדה בארגנטינה. אמי, סופיה, נולדה בפולין והגיעה בצעירותה לארגנטינה. הם הגיעו לארגנטינה לפני מלחמת העולם השנייה.

בילדותי גדלתי בבית, בלי גן ילדים. אחי סרגיו ז"ל  נולד כשהייתי בת 4. סרגיו נולד לשמחתי, ומאז לקחתי אחריות לטיפולו והרגשתי בוגרת ואחראית עד גילו המבוגר. כאחותו הרגשתי תמיד מאוד קשורה אליו.

הורי עבדו בתור סוחרים בחנות של בגדים ורהיטים יש לציין שהחנות הייתה צמודה לבית שלי. שם דמיינתי שאני מוכרת, שחקתי בחומרי החנות ולא מעט שברתי. בקיצור חוויה בלתי נשכחת.

כשעליתי לכיתה א' בבית הספר האזורי הייתי צריכה לנסוע בתחבורה ציבורית וההורים שלחו אותי לבד מגיל 6.

שרה בילדותה

בנעורי, למדתי בבית הספר תיכון למורים, בית ספר מאוד מתקדם פרטי שהיו בו חוגים רבים, לדוגמה, סייף, צילום, מקהלה וגם היו קונצרטים שהיו מחייבים את התלמידים לבוא בימי שבת בליווי ההורים.

עליי לציין שימי בית הספר היו חמישה ימים בשבוע ויומיים חופש. לקראת סיום בית ספר התיכון היה נהוג לעשות טיול גדול, במשך שבועיים, וזכור לי שנסענו לאיזורים יפים בצפון ארגנטינה.

במשך כל חיי ליוותה אותי החוויה שספגתי בבית סיפרי. בנוסף לבית הספר אני הכי אהבתי לנגן בפסנתר וזה ליווה אותי עד היום.

גם בני הדודים  והדודים היו  מנגנים ובחגים היינו נפגשים כל המשפחה ומנגנים ושרים (שירים ביידיש) ביחד.

בגיל 16 עברתי מהפך מפני שחיפשתי משמעות וקשר ליהדות שלי. חשוב לציין שגרתי בשכונה של נוצרים ומהגרים שהגיעו לארגנטינה מארצות שונות.

ולכן היה חשוב שתהייה לנו מסגרת יהודית חברתית כדי למנוע התבוללות, זה היה הפחד של ההורים שלנו.

כאן מתחיל פרק חדש ורלוונטי בחיי

הקמנו מועדון נוער בהנהגתי בשם גולדה מאיר. שם קיימנו פעילויות פעם בשבוע, חגגנו את חגי ישראל, ונחשפנו לקיומה של מדינת ישראל – אידיאולגיה* ציונית.

חשוב לציין שבעקבות הפעילות נוצרו קשרים קהילתיים עם ההורים והם נרתמו להקים בית כנסת באותו מבנה. לאחר מכן החליטו להקים גן ילדים והמועדון צמח וצמח….

כשהייתי בת 18 החלטתי להיות שייכת לתנועת הנוער הציונית, ואז הציעו לי להשתתף במכון למדריכים בארץ ישראל וזו הייתה החוויה החשובה ביותר בחיי, כאשר הגענו עם אונייה בה הפלגנו 24 יום, 500 צעירים מלאי שמחה וגאווה שעומדים להכיר את ארץ ישראל.

הזוית האישית

רומי: הפעילות בתכנית הקשר הרב דורי הייתה מעניינת, כיפית, מגבשת, מלמדת ומחדשת. היה לי כיף ללמוד עוד על סבא וסבתא. המפגשים חידשו לי המון דברים שלא ידעתי קודם. נהניתי להיות עם סבתא וללמד אותה קצת על טכנולוגיה. נהניתי מהחוויה במפגשים בבית הספר והייתה לי הזדמנות להכיר את סבתא ממקום שלא הכרתי קודם.

אידיולוגיה
היא אסופה של רעיונות ותפיסות חיים ערכיות, המהווים יחדיו משנה רעיונית בתחום מסוים