הידור מצווה ומתן בסתר

סבתא רינה
ארבעת המינים (ויקיפדיה)
סבתא רינה בסיפורה על מצוות

ארבעת המינים

לקראת חג הסוכות ניגשה סבתא רבתא שלי למוכר של ארבעת המינים וביקשה ממנו לבחור לה סט מהמובחרים שיש לו. לאחר משא ומתן שילמה לו עבור ארבעת המינים, החזיקה בהם, ואמרה למוכר

" קח את ארבעת מינים אלו ותיתן אותם לאברך, שתראה שמתאמץ למצוא סט מהודר, אך אין לו איך לשלם עבורו…".

חגיגת המימונה בביתה של סבתא

סבתי מספרת על אמה, הסבתא רבתא שלי:

בחג המימונה, כשנתיים לפני פטירתה, התאשפזה סבתא רינה ז"ל בבית החולים לניאדו שבנתניה. הרופא לא הסכים לשחרר אותה, כל התחנונים וההסברים כי היא מבקשת לחגוג בחיק המשפחה לא עזרו והרופא סירב לשחררה בגלל מצבה הרפואי.

לאחר ביקור הרופאים, תכננה עם בנה את בריחתה על מנת לחגוג את המימונה בביתה. וסבתי מספרת:

"כמו בסיפורי מתח, לאחר ביקור הרופאים, ביצענו התגנבות אל מחוץ למחלקה… את ערב המימונה העברנו בצורה נפלאה, כשאימי ביחד עם ילדיה עשו מופלטות לעשרות האורחים שהגיעו לחוג איתנו את המימונה. בחצות חזרנו לבית החולים תוך התחמקות חזרה למחלקה בדרך שלא הייתה מביישת סרטי בלשים"

הזוית האישית

הנכד ידידיה: המסר שלי לחיים מסיפוריה של סבתא: להתאמץ בשביל קיום מצוות, מתן בסתר, זיכוי הרבים, עזרה לזולת ומסירות נפש לקיים מסורת ומנהגי בית סבא.

ארבעת מינים
הם אתרוג, לולב, הדס וערבה, שנטילתם היא אחת ממצוות חג הסוכות.