הטרגדיות במשפחה

סבתא ברטה ונכדתה סיון
סבתא ברטה
היא הלכה ונחלשה עד שהיא לא יכלה עוד. ובשעת הלידה היא נפטרה יחד עם התינוקת...

סבתא ברטה מספרת לנכדתה סיון בבייב,

שמי ברטה בבייב . נולדתי בשנת 1962 למשפחת ניסימוב באוזבקיסטן שבברית המועצות.

לפני שהוריי התחתנו הם קיבלו החלטה שהם רוצים הרבה ילדים. ואכן, אחותי הראשונה נולדה, אחריה נולדה בת  שנייה, ולאחר מכן נולד להם בן, השלישי במשפחה. ואז אני. אני הרביעית במשפחה. לפני שהבת החמישית נולדה, אחי שהיה אז בן 16, יצא לבלות עם החברים שלו, אבל בדרך חזרה הביתה הוא נדרס  ונפטר במקום!

ואז החמישית נולדה, ואחריה השישית, אבל הילדה השביעית נולדה עם בעיה, ושנה אחרי שהיא נולדה היא נפטרה ממחלה.

בהריון של הילד השמיני האימא שלי הייתה חולה, וכשהיא הייתה  בחודש השמיני להריונה הילד נפטר. בלידה התשיעית, לאמי לא היה קל בכלל! הכוחות של אימא הלכו ואזלו, היא הלכה ונחלשה עד שהיא לא יכלה עוד. ובשעת הלידה היא נפטרה יחד עם התינוקת…

ומאז אין לי אימא יותר, ובנוסף איבדתי עוד 4 אחים.

סיון הנכדה: תודה לך סבתא ברטה, מאחלת לך הרבה שנים של בריאות, אושר ושמחה.

אני וסבתא ברטה בסיור המשותף בכותל

ברית המועצות
מסגרת מדינית שהקימו הבולשביקים ב- 1922, ברית של רפובליקות סובייטיות. ראשיתה בברית בין 11 רפובליקות סובייטיות, ובהן - רוסיה, ביילורוסיה, אוקראינה ועוד. הברית התקיימה כ- 70 שנה, עד קריסת ברית המועצות ב-1991. במקומה הוקם "חבר המדינות העצמאיות.

”לאחר הקשיים שחוויתי, אני מודה לה' על ההווה ומתפללת לעתיד של בריאות, שמחה ונחת תמיד. “