הטיול בספארי

זמי
זמי נוהג באוטו של הספארי
הטיול של זמי ושולה לדרום אפריקה

זמי אייזנברג השתתף בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם התלמידה תמר, בבית הספר ניצני השרון. במהלך מפגשי התכנית שמעה תמר את סיפוריו של זמי. הם בחרו ביחד להכין מצגת ולתעד את טיולו של זמי לדרום אפריקה ובמיוחד את התמונות מהפארק הלאומי קרוגר, טיול חוויתי ומיוחד שהתקיים במסגרת ארגון גימלאי "על-אל".
זמי תיעד במצלמתו תמונות טבע ונוף מיוחדות עליהם סיפר לתמר:

ציפור מסתובבת בתוך בית המלון
חזירי בר משוטטים בחופשיות בחצר בית המלון.
קרוגר פארק זברות ויחמורים ב"קרוגר פארק" (יותר גדול מכל ארץ ישראל)
משפחת פינגוונים שהחליטו להתיישב על החוף.החול נראה כמו שלג ולכן הם התיישבו שם.
כיף! התקווה הטובה בנות יענה שמשוטטות בחופשיות בשדה.
מושבה של דובי ים ששוכבים על היבשה.
החווה של יהודי בשם גלזר שנהיה מליארדר ממכירת הנוצות של בנות היענה.
בכסף הזה בנה לו ארמון וכרגע נכדתו גרה שם.
שולה רוכבת על בת היענה
גוזל בת היענה. לאחר 3 חודשיים הוא גודל פי 3.
גבעה שנוצרה על ידי טרמיטים במשך אולי 20 שנה.
האוטו שבו נסענו בסאפרי
לפילים יש אור ירוק ולנו אדום. פילים חוצים את הדרך

העשרה
הפארק הלאומי קרוגר : "פארק לאומי קרוגר (באנגלית: kruger national park) הוא הפארק הלאומי הגדול ביותר בדרום אפריקה, ומהגדולים בעולם כולו. הפארק דומה בגודלו לגודל מדינת ישראל: הוא משתרע על 18,989 קילומטרים רבועים, ואורכו 350 קילומטרים מצפון לדרום ו-60 קילומטרים ממזרח למערב. בצדו הצפוני גובל הפארק עם זימבבואה, ובצדו המזרחי הוא גובל במוזמביק. הפארק הוקם ב-1 בינואר 1926, והוא מנוהל על ידי שירות הפארקים הלאומיים של דרום אפריקה. מבחינה ארגונית, מהווה הפארק חלק מ"שמורת השלום", יחד עם הפארק הלאומי לימפופו שבמוזמביק והפארק הלאומי גונרזהו שבזימבבואה".
תכנית הקשר הרב דורי, 2009
מובילת תכנית אילת שחק

הפארק הלאומי קרוגר
פארק לאומי קרוגר (באנגלית: kruger national park) הוא הפארק הלאומי הגדול ביותר בדרום אפריקה, ומהגדולים בעולם כולו. הפארק דומה בגודלו לגודל מדינת ישראל: הוא משתרע על 18,989 קילומטרים רבועים, ואורכו 350 קילומטרים מצפון לדרום ו-60 קילומטרים ממזרח למערב. בצדו הצפוני גובל הפארק עם זימבבואה, ובצדו המזרחי הוא גובל במוזמביק. הפארק הוקם ב-1 בינואר 1926, והוא מנוהל על ידי שירות הפארקים הלאומיים של דרום אפריקה. מבחינה ארגונית, מהווה הפארק חלק מ"שמורת השלום", יחד עם הפארק הלאומי לימפופו שבמוזמביק והפארק הלאומי גונרזהו שבזימבבואה.

”יהודי בשם גלזר שנהיה מליארדר ממכירת הנוצות של בנות היענה.“