החתונות שלנו

סבתא נינה ונטע
סבתא נינה בחתונתה
נטע לוי מספרת את סיפורי החתונה של סבא בני וסבתא עליזה ושל סבא בוריס וסבתא נינה.

שמי נטע, אני משתתפת שתכנית הקשר הרב דורי. בסיפורי אתאר את החתונות במשפחתנו.

סבתא וסבא מצד אמא

סבא וסבתא שלי מצד אמי, בוריס ונינה, עלו מאוזבקיסטן והם ממוצא בוכרי. סבתא נינה, אמה של אמי, נולדה באוזבקיסטן בתאריך 24 ביוני 1954 ועלתה לארץ בשנת 1973, שבוע לפני מלחמת יום כיפור. כשעלתה לארץ הייתה בת 19. אביה חיכה שתסיים את לימודי האחיות בבית ספר לאחיות כדי לעלות לארץ ישראל, למרות האנטישמיות שחוו. סבא בוריס עלה בתחילת שנת 1974, הם הכירו בארץ.

החתונה

באוזבקיסטן נהוג שהורי החתן שולחים שדכן להורי הכלה וכאשר שני הצדדים מסכימים, מתבצע טקס האירוסין. סבא בוריס וסבתא נינה התחתנו על ידי שידוך. ההכנות לחתונה היו רבות. נערכו קניות, והוכנו מאכלים ובישולים. הם התחתנו בבית הכנסת שבדרום תל אביב. הם היו עולים חדשים ולא היה להם כסף לחתונה גדולה. לחתונה הוזמנו אנשים קרובים כמו משפחה וחברים. החתונה הייתה שמחה והייתה התרגשות רבה. המתנות שנהוג היה להביא לחתונה היו דברים שהיו צריכים לבית.

סבתא נינה ביום חתונתה

סבתא וסבא מצד אבא

סבא וסבתא שלי מצד אבי, בני ועליזה, נולדו בארץ ושניהם ממוצא טורקי. סבתא עליזה, אמה של אבי, נולדה בתאריך 1 ביוני 1952 בישראל. הוריה של סבתא נולדו בטורקיה. היא שירתה בצה"ל בחיל השריון ושם הכירה את סבא בני. הם שירתו יחד בצבא והכירו שם, התאהבו אחד בשני והחליטו להתחתן יחד.

החתונה

החתונה יצאה בזמן מלחמת יום כיפור ולכן הם התחתנו ברבנות ולא הייתה להם חתונה גדולה. היה רק טקס הנישואים. למרות זאת החתונה הייתה שמחה. נהוג היה להזמין לחתונה משפחה קרובה וחברים טובים, לקנות בגדים ולבשל. המתנות שקיבלו לחתונה היו חפצים שימושיים: מצעים, מכשיר להכנת סודה, סט צלחות, מגבות וסכו"ם.

סבא וסבתא ביום חתונתם

סבתא הייתה עקרת בית כל חייה וגידלה את שני ילדיה.

הזוית האישית

הנכדה נטע: היה לי כיף לחקור וללמוד על חתונתם של סבא וסבתא, למדתי על המנהגים השונים, על אופן החגיגות ועל המתנות השונות.

סבתא עליזה ונטע

אוזבקיסטן
רפובליקת אוזבקיסטן היא מדינה השוכנת בחלק המרכזי של יבשת אסיה. בעברה הייתה חלק מברית המועצות והפכה למדינה עצמאית ב-1 בספטמבר 1991. (ויקיפדיה)

”המתנות שקיבלו לחתונה היו חפצים שימושיים: מצעים, מכשיר להכנת סודה, סט צלחות, מגבות וסכו"ם.“