החתונה במושב מרגליות

אני, סבתא ציפקה, סבא יהודה ומאיה
ציפקה עם אימא איילת ואחיה התאום ארנון
מספר מצומצם של אורחים נסעו איתי ועם יהודה לעשות חופה במושב מרגליות

שמי שירה הראל בוכריס, אני משתתפת בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם סבתי ציפקה. סבתי נולדה בישראל, בשנת 1941 לבית משפחת דוידסון. סבתא סיפרה לי על ילדותה ואת סיפור הכרותה עם סבא יהודה.

סבתא ציפקה מספרת:

"הכרתי את יהודה כשהיה המדריך שלי בתנועת הנוער של מחנות העולים ברעננה. אחרי שלוש שנים של הדרכה בתנועה החלטנו להתחתן. ולעלות לקיבוץ של יהודה – קיבוץ מנרה בצפון הרחוק של הגליל העליון.

לחתונה הוזמנו מספר קטן מאוד של אורחים, נסענו למושב מרגליות שם התקיימה החופה. כשהרב ביקש מיהודה להוציא את הטבעת התברר שהוא איבד את הטבעת. הייתה התרגשות גדולה. אחד האורחים הצליח להוציא טבעת מאצבעו. ובסוף החופה הסתיימה בשלום.

כשחזרנו לקיבוץ מנרה הלכנו לחדר אוכל (שהיה צריף שוודי ישן) שם חיכו לנו כל חברי הקיבוץ עם קישוטים מדהים שהיו תלויים על קירות חדר האוכל.

המסיבה והריקודים נמשכו עד אחרי חצות.

קיבוץ מנרה
מְנָרָה הוא קיבוץ הנמצא באזור אצבע הגליל, מערבית לקריית שמונה. הקיבוץ נמצא ברכס רמים שבהרי נפתלי וממוקם סמוך להר שנאן, פסגת הרכס. הקיבוץ שוכן בגובה 888 מטר. ויקיפדיה

מחנות העולים
תנועת נוער