סבתא יהודית בן עמי

שנינו בתערוכת ההומור היהודי
סבתא בגיל 19
ילדות ומסורת

נולדתי בעיר קזבלנקה במרוקו בשנת 1949, עליתי ארצה בגיל ארבע, בחודשים הראשונים גרנו בעיר חדרה, לאחר מכן עברנו לירושלים וגרנו בשכונת בקעה. למדתי בבית ספר בית יעקב, ותיכון דוד ילין. למדתי במכון נפחא  בירושלים בבית ספר לפקידות ומזכירות בגיל 17. לאחר מכן עבדתי במשרד עו"ד. בשנת 1973 עברתי לעיר אילת, הכרתי את בעלי ז"ל, נישאנו בשנת 1974. נולדו לנו שתי בנות. בשנת 1981 עברנו חזרה לירושלים והתחלתי לעבוד במשרד לקליטת העלייה כמזכירה ואחר כך כמנהלת ענף תעסוקה במחוז הדרום וירושלים. פרשתי ב-מרס 2016.

בילדותי עם אמי

החג האהוב עלי – חנוכה

חג החנוכה הוא חג מאוד אהוב עלי. בילדותי זוכרת אני את האווירה החמימה של החנוכה, ריחות של הספינג' (סופגניות מרוקאיות) וחנוכייה גדולה על אדן החלון אשר הדלקנו כוסיות עם שמן ופתילות זו הייתה חנוכייה מיוחדת אשר נתנה אור גדול בבית. אהבנו לעמוד ולהביט על הלהבה הדולקת.

הזוית האישית

יהונתן בן משה: נהנינו מאוד מהביקור בבית התפוצות. הסיפורים שסופרו על משתתפי התכנית גרמו לסבתא להזדהות עם סיפורי ילדותה.

ספינג'
סופגניות מרוקאיות