החיים של אניטה אב

ישראל עדן אניטה מרכז להבה
ביקור בבית זפר אורט פסגות
סיפור העלייה שלי

שמי אניטה אב. נולדתי בשנת 1942. עליתי לארץ בשנת 1955 באונייה ממרוקו. הייתי בת 12 כשעלינו.

בהתחלה גרנו במושב כפר אוריה במשך חודש. הייתי בת יחידה וחמישה אחים בנים. נולדו לנו עוד שני אחיות בארץ. עם עלייתנו הגענו לבית שאן, היו אז מעברות וגרנו במעברה. למדתי בבית הספר 'גלבוע'. אז עוד בנערותי התחלתי לעבוד בחקלאות במקביל ללימודים.

מבחינת חיי חברה, פעם היה מרכז לריקודים והיינו מבלים בו בערב. בתקופה בה עבדתי הכרתי את בעלי והתחתנו בשנת 1961. נולדה לי הבת הראשונה ולאחר מכן נולדו לי תאומים. אחריהם נולדו בן ובת.

גלגולו של חפץ

חפץ מיוחד שעובר במשפחה הוא טבעת שחמותי העניקה לי כשהתחתנתי עם בעלי.  מקורה של הטבעת ממרוקו. היא ניתנה לי לפני כמעט 60 שנה.

ישראל ועדן: נהניתי להקשיב לסיפור של אניטה ולהכיר אותה ועוד מילים חדשות.

בית שאן
בֵּית שְׁאָן היא עיר במחוז הצפון בישראל, בבקעת בית שאן, ממזרח לעמק יזרעאל, ממוקמת על כביש 90 כ-25 קילומטר מדרום לים כנרת. בית שאן מיושבת ברציפות מראשית התקופה הכלקוליתית (כ-4000 לפנה"ס) ועד ימינו (סך הכול כ-6,000 שנה). המועצה המקומית החדשה נוסדה בחודש יוני 1949 ונקראה בית שאן. (ויקיפדיה)

”בגיל 12 עליתי לארץ באונייה ממרוקו “