החיים של אמא שלי

העוזרים שלי
הורי ואני
החיים שלה מחוץ לארץ

אמא שלי נולדה בפולין בשנת 1923 בעיירה קטנה בשם odrowaz, במשפחה של 7 ילדים.

בזמן המלחמה הגרמנים נכנסו לעיירה שלה ואספו את כול היהודים. באותו הזמן אמא שלי הייתה במאפייה ונבהלה ולא ידעה מה לעשות ופתאום ראתה את ההורים שלה שערה של היהודים רצתה לרוץ החוצה, אבל המוכרת של החנות תפסה אותה והחביאה אותה במהירות ומאז אמא התחבאה בכל מיני מקומות והתחילה לעבוד בחווה של הפולנים.

לוסי עם הוריה

תמונה 1

יום אחד היא נסעה בעיר ונסעה באוטובוס ונכנסו הגרמנים, אמא מאוד נבהלה אבל עמד לידה חייל פולני עם מעיל גדול והוא ראה את אמא שלי מבוהלת ועטף אותה במעיל כאילו שהיא חברה שלו ובינתיים ככה היא ניצלה. היא המשיכה להסתתר עד שפעם אחת תפסו אותה באמת ולקחו אותה למחנות עבודה.  שם היא עברה כל מיני זוועות כמו ללכת ערומה בשורה ועוד שאני לא זוכרת בדיוק.

המחנה של הבנות היה ליד המחנה של הבנים, באחד הימים היא ראתה מעבר לגדר את החייל שהוא הציל אותה ובזמנים האפשריים הגברים התגנבו למחנה של הבנות, החייל ואמא שלי הכירו יותר. וכך החייל הזה נהפך לאבא שלי כאשר נגמרה המלחמה.

לוסי הבר מספרת את סיפורה לריצ'רד יעקובוב, בתכנית הקשר הרב דורי.

בונזור