החיים בכפר הנוער הדתי- על יד כפר חסידים

זהבה ברגר תמונת דרכון בת 11
מחזור ח' בכפר הנוער חסידים
התאקלמותה של סבתא זהבה בארץ

העלייה לישראל
נולדתי בשנת 1928 בברלין שבגרמניה להורי צבי ורגינה רורמן. למדתי בבית ספר יהודי עד הכיתה החמישית. בשנת 39' כשהייתי בת 11 עליתי לארץ ישראל. עליתי ארצה, מגרמניה בגיל 11 בדצמבר '39, בזכות סרטיפיקט שאבא שלך לי מא"י. צרפו אותי לקבוצה של עלית הנוער. נסענו ברכבת מברלין לעיר הנמל טרייסט שבאיטליה. משם הפלגתי באונייה גליליה galilea על  שם הגליל לא"י.

מתל אביב לכפר הנוער
גרתי עם אבי בתל אביב בשנת 1942הגעתי לכפר הנוער הדתי ושהיתי שם עד שנת 1945. שלוש  שנים שזכורות לי לטובה. בהגעתי לכפר הנוער, צירפו אותי למחזור ח'.לכל מחזור היה ביתן משלו שהיה מחולק לחדרים ובכל חדר גרו 3-4 חניכים. לכל מחזור היה מדריך אשר היה אחראי עלינו. היינו כ-30 בנים ובנות במחזורי. גרנו בחדר 4 בנות מלכה, חנה, בתיה, ואני. אני איתן בקשר עד היום וגם עם יתר החברות של המחזור, ומדי פעם אנו נפגשות.החיים בכפר הנוער-סדר היום.
העבודה היינו קמים בשבע בערך והולכים לחדר האוכל לאכול את ארוחת הבוקר.אחר כך היינו הולכים או לעבודה או ללימודים.היה משק חקלאי עם ענפים רבים שבו עבדנו יחד עם מומחים של אותם הענפים.הבנות עבדו גם במטבח ובמחסן הבגדים ובמכבסה.אני עבדתי בגן הירק, בלול, במחסן הבגדים+ מכבסה ובמטבח.  חברותי ואני שעבדנו במטבח

אוטו ואני מנקים את בניין הכיתות
תמונה 2בלימודים
היינו לומדים חשבון, אנגלית, ספרות, תנ"ך, טבע ועוד. חיי החברה היו מגוונים, היו לנו חוגים, טיולים ועוד…תמונות מטיולים וחופשים
טיול לירושלים על רקע מגדל דוד שנת 45 .

ההווי הדתי בכפר הנוער- שבת
ביום שישי בערב כשכולם לבושים בבגדי שבת קיימנו קבלת שבת מסורתית עם הדלקת נרות, תפילה, אחר כך הייתה ארוחה חגיגית ושרנו שירי שבת. בשבת בבוקר במקום הגונג היינו מתעוררים לצלילי שירתו של מדריך. המדריך חיבר מילים  על מאורעות השבוע למנגינות מוכרות. התפללנו ואחרי ארוחת הבוקר היינו הולכים לטייל בסביבה אם מזג האוויר אפשר זאת. במוצאי שבת אחת המדריכות ניגנה על פסנתר, ואנו היינו רוקדים לצלילי ניגוניה עד חצות.

בסוף שנת 45' עזבתי את כפר הנוער הדתי. וחזרתי להורי. עבדתי בכל מיני מקומות. ואחרי כשנתיים באפריל 47' הגעתי לבני דרור.באותם הימים הייתה בני דרור מחנה של אוהלים וצריפים בתל מונד מול בית ספר "רבין". אני גרתי באוהל עם עוד חברה. חודש אחרי הגעתי לבני דרור (חודש מאי) חגגו שנה אחת לבני דרור. היינו עובדים בפרדסים שלנו ושל המושבים בסביבה וגם מעבדים את האדמות שלנו.

החיים בבני דרור היו כמו בקיבוץ, כלומר היה חדר אוכל משותף מכבסה משותפת וכ'ו. אחרי מלחמת השחרור עלינו לנקודת הקבע שלנו שקיבלנו מהמדינה. המשכנו לעבוד בחקלאות ומשק ועד היום קיימים בבני דרור כמה מענפי המשק של אז.

התחתנתי בשנת 49' עם צבי ברגר שהיה אחד ממייסדי המושב. נולדו לי 2 בנים ובת וכיום אני סבתא לנכדים וסבתא רבתא לנינות.

העשרה

כפר הנוער הדתי בכפר חסידים: "כפר הנוער הדתי הוא כפר נוער דתי הנמצא בצפון הארץ, בתחומי מועצה אזורית זבולון, ליד כפר חסידים. כפר הנוער הוקם בשנת 1936, וכיום הוא מונה כ-700 תלמידים. התלמידים הם בכיתות ז'-י"ב ורובם עולים חדשים מאתיופיה, מקצתם עולים מברית המועצות לשעבר וישראלים ותיקים. התלמידים הגיעו לכפר על ידי עליית הנוער. בנוסף ללימודים, התלמידים עוסקים בעבודות כפיים, כגון גינון ורפתנות.
כיום כולל בית הספר בכפר הנוער מספר נתיבי לימוד: נתיב קרליבך – המסלול הרגיל ונתיב ליציי – מסלול מצוינות לעולי ברית המועצות לשעבר. בעברו כלל בית הספר שני נתיבים נוספים: ישיבת נחלת ישראל – ישיבה תיכונית ציונית-חסידית ונתיב תיכון תורני-מדעי "בראשית"‏, אך אלה הועברו מבית הספר בסיום שנה"ל תשע"ג, בעקבות החלטת הנהלת כפר הנוער הדתי."

מנחת תכנית איילת שחק

כפר הנוער הדתי בכפר חסידים
כפר הנוער הדתי הוא כפר נוער דתי הנמצא בצפון הארץ, בתחומי מועצה אזורית זבולון, ליד כפר חסידים. כפר הנוער הוקם בשנת 1936, וכיום הוא מונה כ-700 תלמידים. התלמידים הם בכיתות ז'-י"ב ורובם עולים חדשים מאתיופיה, מקצתם עולים מברית המועצות לשעבר וישראלים ותיקים. התלמידים הגיעו לכפר על ידי עליית הנוער. בנוסף ללימודים, התלמידים עוסקים בעבודות כפיים, כגון גינון ורפתנות. כיום כולל בית הספר בכפר הנוער מספר נתיבי לימוד: נתיב קרליבך - המסלול הרגיל ונתיב ליציי - מסלול מצוינות לעולי ברית המועצות לשעבר.

”בשבת בבוקר במקום הגונג היינו מתעוררים לצלילי שירתו של מדריך“