החיים אחרי העלייה

שולמית ביצירת אומנות
תמונה מעברי הרחוק
העליה והשבת
נולדתי במרוקו עליתי לארץ שהייתי בת 10 שמו אותנו במעברה של פחונים אחרי חצי שנה עברנו למושב כרם בן זימרה ולאחר שנה עברנו למושב יד רמב"ם שנמצא ליד העיר לוד והעיר רמלה. אחרי כמה שנים התחתנתי וחזרתי למושב כרם בן זימרה יחד עם בעלי, שאול.וברוך השם יש לי 10 ילדים ו 43 נכדים ונין אחד.
השבתות היו כהלכתם אין נוסעים ואין מחללים. היה עונג שבת היה קידוש כהלכה ומטעמים ראויים לשבת לחם בית והרבה דברים טעימים.
אבא היה מגיע מבית כנסת אומרים שבת שלום אחד לשני ואומרים שלום אליכם קידוש והמוציא ויושבים לסעודה כיד המלך, מנה ראשונה היינו אוכלים דגים וסלטים מנה שנייה בשר וכול מיני תוספות ואחריי זה מנה אחרונה פרות פיצוחים ואז אבא היה אומר דברי תורה אימא מספרת מוסר השכלאני הייתי הכי גדולה בבית ועזרתי לאימא לערוך שולחן ולהגיש אוכל ולפנות.

כבוד ולכבד
צריך לכבד את המבוגרים