הוריי ברחו מתימן ועלו לארץ ישראל כשהיו בני עשר

אליהו תירם וגבי מרדכי בפעילות
גבי מצלם את אליהו תירם
הקמתי מדינה

נולדתי בשנת 1950 בישראל- בשכונת  נחליאלי  בחדרה .

הוריי ברחו מתימן ועלו לארץ ישראל כשהיו בני עשר, הם עשו את דרכם ברגל, עם חמורים וסוסים. אצל הערבים בתימן היה מנהג פעם בשנה היו עושים עליהום על היהודים, אם יש ילדה בת 13 חוטפים אותה, אונסים אותה ומתחתנים  ונכנסים לכפרים מרביצים והורגים. ככה זה היה בתימן לדורי דורות.
סבי וסבתי החליטו לעלות לארץ עם כל המשפחה המורחבת.

בגיל 10 יצאתי לעבוד בשדה של בשכן בגידולי תפו"א, תירס, אבטיחים וכך היינו מתפרנסים, הייתי כמו אבא שני במשפחה כמפרנס.
בגיל 19 קיבלתי צו גיוס לצבא התגייסתי והייתי אפסנאי.

קשר רב דורי – יצירתי
תכנית הקשר הרב דורי – תיכון נעמת חדרה – פרויקט סיפור חיים

במסגרת תכנית הקשר הרב דורי, תלמידי מגמת צילום בשכבת כתות י' בתיכון נעמת חדרה חברו לפרוייקט ייחודי של יצירת קולאז' סיפורי חיים, בהנחיית עינת גבע וזיוה עטיה במרכז היום לאוכלוסייה מבוגרת גבעת אולגה.

המפגשים עסקו ביצירת קולאז' אמנותי מרבדי סיפור חייהם של האזרחים הותיקים במרכז היום….את תהליך היצירה תיעדו התלמידים מבעד לעדשה, האזינו לסיפוריהם המרגשים והעלו אותם על הכתב.

מטרת הפרויקט הינה לאפשר לכל משתתף להיזכר, לשתף, לתעד ולספר בדרך יצירתית ומרתקת את סיפורו האישי  באמצעות אמנות מקרבת.

במסגרת פעילותנו המשותפת בתכנית הקשר הרב דורי, עשיתי יצירה. היצירה בתמונה למטה. ביצירה זו בחרתי לשלב את ה"סברס" הוא כמובן פרי הצבר המצוי  ומשמש ככינוי לילדים שנולדו בישראל ולא בגלות. מאחר ונולדתי בארץ אני צבר.

תמונה 1

שילבתי  ביצירה זו גם את התמונה של אימי. אימי שעבדה כל חייה במשק בית, דאגה לנו והייתה אם מסורה אותה מאוד אהבתי.
כל חיי אני עצמאי, אדם שמח שתמיד מציע ואוהב לעזור זה מתבטא גם ביצירה זו.

העשרה
שכונת נחליאל שבחדרה היא שכונה שנוסדה על ידי עולי תימן בחדרה. השכונה הוקמה על הרכס המזרחי של גבעת הכורכר בפינה הצפונית מזרחית של חדרה, בסמוך לנחל חדרה. ראשוני שכונת נחליאל עלו ארצה בשנים 1910–1912 לאחר שהמשרד הארצישראלי יזם שליחות לתימן כדי לעודד את עליית היהודים לארץ.

שכונת נחליאל

עליהום