ההצפה הגדולה

כל המשפחה מתכנסת לארוחת שישי
סבא שלי נמצא בחול עם סבתא שלי
דימיטרי ומשפחתו שהו בים השחור בחופשה ופתאום! המשיכו לקרוא ותגלו.

סבא שלי, דימיטרי-דימה מונוסטירסקי, נולד בשנת 1940, ביאלטושקובו שבאוקראינה, ועלה לארץ בשנת 1992.

זכרון מיוחד של סבי:

כאשר סבא שלי ומשפחתו שהו בים השחור בחופשת הקיץ, הם שכרו בקתה קטנה על החוף, ונהנו על החוף התחילו טפטופים קלים, אבל זה לא עצר אותם מלהיכנס לים ולשחות.

כאשר התחילו גלים חזקים הם יצאו מהים לחוף.  אבל הם היו רחוקים מדי מן הבקתה, כאשר הגלים התחילו להתקרב יותר מדי אל החוף ולעלות על גדותיהם.

למשפחה לא היה מספיק זמן לרוץ לבית שלהם, אז הם עלו על ההר הקרוב הגבוה ששם. הם נשארו כמה שעות על ההר עד שהמים ירדו.

לרעתם הייתה להם כמות אוכל קטנה, מפני שהם הלכו רק לטבילה של חצי שעה, לא יותר, מפני שהיה קריר באותו יום.

אחרי כמה שעות של סבל בקור העז, הים ירד והם היו יכולים לחזור לבקתה ולהמשיך את היום כרגיל ליד האח עם שוקו.

הזוית האישית

כאשר שמעתי את הסיפור בזמן כתיבת עבודת השורשים נורא שמחתי שהם ניצלו מהמקרה הרע ביותר. נורא התלהבתי שזה סבא שלי ונהניתי מאוד לשמוע את הסיפור ולדבר איתו

פריבט
שלום