ההכרות של סבא צור וסבתא שלי

הפגישה הראשונה שלנו בקשר הרב דורי
בת 16 סבתא בים עם בנות דודתה
איפה שסבא וסבתא הכירו ואיך הכול המשיך

איך סבא וסבתא שלי, צור) הכירו

לפני חמישים שנה סבתא שלי סיימה את הצבא ואמא שלה מרים לקחה אותה לטיול באנייה "דן" שהפליגה לאיי יוון. זה היה בסוכות.

בארוחת הערב הראשונה באנייה סבתא ישבה עם אימא שלה בשולחן עגול כשמימול ישב בחור צעיר ועוד אנשים נוספים השיחה קלחה והארוחה הייתה טעימה וכולם נפרדו לשלום למחרת ירדו מהאנייה לטיול באי כשכל 5 אנשים לקחו מונית. כשסבתא נכנסה למונית ראתה את אותו בחור צעיר שראתה בארוחת הערב באותו הערב שוב התיישבו בשולחן והבינו שמשהוא קורה בינייהם באחד הימים האנייה הפליגה בים סבתא הרגישה לא טוב ועלתה לסיפון לשאוף אוויר.

הבחור שסבתא הכירה ששמו צור עלה מיד אחריה ונתן לה כדור נגד בחילה מפה התחיל סיפור אהבתם… סבא וסבתא היו חברים שבעה חודשים, לאחר מכן סבא הציע לסבתא נישואין וסבתא אמרה כן.

הם התחתנו בחתונה צנועה בתל אביב העיר בא הסבא נולד סבא היה בן שלושים ושלוש וסבתא הייתה בת עשרים ושלוש עברו לגור בחולון שנה, לאחר מכן עברו לדירה משלהם בתל אביב, שם נולדה תמי הבת הבכורה (אחות של אמי), לאחר שנה וחצי נולד יוסי (אח של אמי ודוד שלי), לאחר ארבע שנים נולדה אמי יעל. במלאות 10 שנים לנישואין של סבא וסבתא נסעו כל המשפחה באונייה לטיול באותו מסלול שסבא וסבתא הפליגו בתקופה שהכירו.

אמא שלי יעל התחתנה עם אבא מארק בשנת 2001 לאחר שלוש שנים נולדה אחותי הבכורה נטע ולאחר 4 וחצי שנים אני נולדתי-נועם, אחי הקטן נדב נולד לאחר 5 שנים.

נועם: נהנתי לשמוע את הסיפורים של סבתא שהיא סיפרה לי על סבא וסבתא

המילה שלמדתי מה היא תנור נפט