ההחלטה

יהונתן הנכד וסבתא אסתר מלך
סבתא בשמלת כלה יפה 1961
הסיפור של אסתר

ההחלטה

שמי אסתר מלך נולדתי בשנת 1943 לבית משפחת בן שושן. נולדתי במרוקו בעיר אגאדיר ועלינו לארץ בשנת 1954 כשהייתי בת 11.

כשהגעתי לגיל 17, ולקראת גיל 18, גיל הגיוס, לא יכולתי להתגייס לצבא. בתקופה שלנו ההורים שלחו את הבנים לצבא. אבל לא הרשו לבנות להתגייס. הייתי אמורה להתגייס בחודש ספטמבר, אך מכיוון שאז היה נהוג שבנות לא מתגייסות, החלטנו אני ואברהם להתחתן. החתונה הייתה בתאריך 22 לאוגוסט 1961.

אני ביום חתונתי

תמונה 1

גרנו בקריית שמונה במשך שנה. בשנת 1962 עברנו לגור במושב "שדה אליעזר" ושם ילדתי את בתי הבכורה יפעת  בשנת 1963.

בעלי, אברהם עבד במשטרת ישראל בסניף ראש פינה. הוא היה שוטר טוב מאוד! בהמשך קיבל קידום עבר לעבוד משטרת קרית שמונה. בשעות הפנאי שלו, בעלי עסק בחקלאות. היו לו מטעים של: אבוקדו, אגסים, תפוחים, אפרסקים. בנוסף היה לו שדה של תות שדה. לאחר כמה שנות עבודה במשטרה, אברהם רצה לעשות שינוי ולנסות לפתוח עסק פרטי לכן פתח חנות מכולת. במהלך תקופה זו נולדה לימור בתי השנייה. שלוש שנים עבד במכולת אך, החליט למכור אותה ולחזור לשרת במשטרה. אברהם בעלי, שירת במשטרה עד לשנת 1983 וסיים תפקידו עקב בעיות בריאות. תקופה מסוימת לא עסק בכלום. ומה אני עשיתי?  בתקופה זו אני עזרתי לסבא בחקלאות שלנו במושב.

אני אמא לשמונה ילדים. יש לי 25 נכדים ושני נינים. אני מאוד שמחה בחלקי ובמשפחתי. בחגים אנחנו, כל המשפחה, לרוב חוגגים ביחד. למשל, בחג השבועות כולם מגיעים והמפגש המשפחתי זה הדבר הכי משמח.

אני ובעלי אברהם

יהונתן: היה לי כיף מאוד עם סבתא בתכנית הקשר הרב דורי ואני מאחל לך שיהיה לך טוב וכיף עם הנכדים.

אסתר: מאחלת לך את כל הטוב שבעולם ושתצליח בכל מה שתרצה, שמחתי על המפגשים שלנו בתכנית הקשר הרב דורי.

מכולת
חנות לממכר מוצרי מזון ואחזקת הבית. מכולת נמצאת בדרך כלל בשכונות ותיקות ומתקשרת עם התודעה למושגים מתקופת קום המדינה

שדה אליעזר
היישוב הוקם בשנת 1952 על ידי תושבים מיסוד המעלה וקריית שמונה שאליהם הצטרפו עולים מעיראק, צ'כוסלובקיה, יוגוסלביה, פולין ורומניה. אוכלוסיית היישוב מעורבת: חילונית, מסורתית ודתית. המושב תוכנן ל-65 משפחות שלכל אחת הוקצו 34 דונם. (ויקיפדיה)

”בדרך כלל בחג השבועות כולם מגיעים והמפגש המשפחתי - זה הדבר הכי משמח“