הדחייה והטיול

במסגרת תכנית הקשר הרב דורי
פעילות במסגרת התכנית
סיפורו של סבא ראול גרינברג

סבא ראול גרינברג שלי נולד בשנת 1949. היו לו חיים די שונים: הוא היה עם סבתא שלי גם בגן, גם בבית הספר היסודי וגם בתיכון. הוא היה תלמיד מאוד טוב. סבתא וסבא שלי נשואים כבר 49 שנים ובינואר הקרוב הם יחגגו  את "חתונת הזהב". הם התחתנו בשנת 1970.

סבא מספר: "בגיל 17 הייתי פסנתרן בין הטובים בארגנטינה. בתאריך 8 לדצמבר 1966 היה עלי להופיע בתיאטרון הגדול ביותר בבואנוס איירס , ויום לפני ההופעה דחו את הקונצרט.

באותו זמן קניתי כרטיס הפלגה לאי לפטיה. זה אי נופש. נסעתי לחודש מבואנוס איירס עד אסוניה – העיר הדרומית בעולם, 5000 קילומטר. כשיצאתי להפלגה, ידידה שלי שכיום היא אישתי, נתנה לי קופסה כמתנת נסיעה וכך איחלה לי נסיעה טובה.

במהלך ההפלגה הסירה שטה בלילה וכל יומיים נכנסה לנמל אחר, 16 תיירים יוכלו לרדת לטייל בעיר או באתרים של האזור ובלילה חזרו לישון באונייה. הייתי באי הפינגוינים ובאי הלויוויתנים. בחזרה עברנו באי מלווינס, איפה שהייתה לפני 35 שנה מלחמה בין ארגנטינה לאנגליה. הגלים שם באותה הפלגה היו כל כך גבוהים כך שעברו מעל האונייה, והאונייה עצרה לחמש דקות, ההפלגה התחדשה לאחר מכן."

הזוית האישית

הסיפור תועד במסגרת תכנית הקשר הרב דורי. התכנית נערכה בגימנסיה העברית בשנת תש"ף (2020) בהנחיית המורה המוביל אלירן דיין.

חתונת הזהב
טקס ל- 50 שנות נישואין