דודה מלכה גידלה אותי

רבקה ויואל במהלך התיעוד
רבקה ליד תריס ברזל שהיה בבתים שליד הגבול, נגד היריות של החיילים הירדנים
על השואה ועל חסד

רבקה זיס נולדה בשנת 1950 בארץ ישראל בעיר חיפה.

אביה של רבקה ברח מאירופה לפני מלחמת העולם השנייה, אז התרחשה השואה, ועלה לארץ בשנת 1939. הוא היה חייל בצבא הבריטי, בבריגדה היהודית ובפלמ"ח עד קום המדינה. אבא של רבקה התחתן עם אמה שהייתה ניצולת אושוויץ. אחרי שרבקה נולדה אימא של רבקה חלתה בשחפת והייתה שש שנים בבית החולים, לכן רבקה גדלה בירושלים אצל דודה שלה, שהייתה גם חברה של אימא של רבקה.

רבקה בבית יתומים לפני שהגיעה לדודתה

תמונה 1

דודה מלכה מאוד אהבה את רבקה, פינקה אותה ודאגה שלא יחסר לה דבר. הבית של הדודה מלכה היה על הגבול עם ירדן. בגיל 6 רבקה והוריה עברו לגור בחיפה. כשגדלה, הצטרפה רבקה לבני עקיבא. בגלל הסיפורים של אימא שלה על אושוויץ, משם ניצלה, הייתה רבקה כמה פעמים בפולין במחנות ההשמדה ונתנה הרצאות לתלמידים על השואה ועל חסד.

במסגרת ביקור במחנה השמדה

הזוית האישית

רבקה זיס השתתפה בתכנית הקשר הרב דורי ותועדה על ידי יואל תורג'מן. התכנית נערכה בביה"ס ממ"ד מורשת, התשע"ט.

רבקה במהלך פעילות בתכנית

הבריגדה היהודית
הייתה חטיבה בצבא הבריטי שהורכבה כולה מיהודים, בעיקר מקרב אנשי היישוב מארץ ישראל, כחלק מהתנדבות היישוב לצבא הבריטי במלחמת העולם השנייה.

מטחנת בשר
כלי מכני (לא חשמלי), ששימש לטחון בשר ודגים.