הבריחה מקניה

העיר חיפה שבא סבא שלי נולד וגדל
סבא שלי רון שהוא היה ילד
הבריחה מקניה והחזרה לארץ

שמי רועי בר-רבי  אני משתתף בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם סבא רון בוטנסקי. סבי רון נולד בשנת 1950 בעיר חיפה. סבא בחר לספר לי על אחד הדברים המשמעותיים בחייו, פרק חיים שהתרחש לפני 20 שנה בקניה שבאפריקה.

סבי רון בילדותו

סבא רון מספר:

"אני ואחי נסענו לשם כדי לעסוק בנושא של מזגנים והקמנו עסק שבמשך הזמן גדל והצליח.

יום אחד התחילו גורמי שלטון ללחוץ עלינו בכל מיני דרכים לשלם שוחד לאנשים מסוימים. לילה אחד בשעות מאוד מאוחרות הגיעו אנשי וביקשו מאיתנו להתלוות אליהם לתחנת המשטרה המקומית אבל מאחר וזה היה בשעות הלילה המאוחרות הצלחנו לשכנע אותם שאנו נגיע בבוקר מוקדם הם הסכימו והשאירו את אחד מהשוטרים כדי לשמור עלינו.

לאחר שעתיים נפלה בידנו הזדמנות לברוח וכך עשינו ברחנו דרך קניה לגבול טנזניה. חבר מקניה הדריך אותנו לנסוע לכפר דייגים מסיום שנמצא בקניה על גבול טנזניה והתחבר לקבוצת מבריחים, שיעזרו לנו לצאת מגבולות קניה וכך היה.

מסע הבריחה מקניה לטנזניה, לקח בערך יומיים בתנועה רגלית דרך הג'ונגלים ושבילים, שבהם שרצו המון חיות טרף למינהם.

לבסוף הגענו לטנזניה בשלום ובעזרתו של חבר איטלקי של אחי, הצלחנו לעלות לטיסה לארץ ולחזור בשלום הביתה".

רועי בר-רבי משתתף בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם סבא רון ומביא את סיפור ההרפתקאה שלו בקניה.

טנזניה
הרפובליקה המאוחדת של טנזניה[7] (בסוואהילי: Jamhuri ya Muungano wa Tanzania) היא מדינה השוכנת במזרח אפריקה. מצפון היא גובלת בקניה ובאוגנדה, ממערב ברואנדה, בורונדי וקונגו, ומדרום בזמביה, מלאווי ומוזמביק. ממזרח המדינה נושקת לאוקיינוס ההודי. הרפובליקה הוקמה כאיחוד של טנגנייקה וזנזיבר. ויקיפדיה

”הגענו לטנזניה בשלום והצלחנו לעלות לטיסה לארץ ולחזור בשלום הביתה.“