הבובות של אנט

נעה תלמידת כתה ו׳
אנט שנפגשה מדי שבוע עם נעה
בובה שחורה ובובה בלונדינית

שמי אנט, נולדתי בתאריך 6.5.1935  בעיר קזבלנקה במרוקו. הוריי קראו לי על שם סבתא שלי אנט. מכנים אותי גם חנה ושמי המקורי הוא מלכה. אני הבת הבכורה במשפחתי וזכיתי ליחס שונה מאחי.

גדלתי במרוקו, חיינו 19 נפשות בדירת חדר אחד אני זוכרת את הבובות שהיו לי: אחת שחורה ואחת בלונדינית. כשהגעתי לבית הספר שיחקתי עם חבלים ואבנים. עליתי לארץ בגיל 16 וחצי והתחתנתי בגיל 17. בגיל 18 כבר ילדתי את בני הבכור. יש לי ארבעה ילדים: שלושה בנים ובת, עשרה נכדים ושבעה נינים.

התחביבים שלי הם לסרוג, לרקום ולאפות עוגות. אני מאוד אוהבת לארח את הילדים והנכדים והנינים. הגעתי לנתניה לפני 70 שנה, אהבתי את המקום הקטן שבו גרנו: היה בית קפה, קולנוע והרבה חולות. הגעתי לתכנית הקשר הרב דורי בזכות יוזמה בין מרכז יום לקשיש בו אני נמצאת לבין בית הספר ביאליק הסמוך אלינו.

התלמידה נעה: נהניתי להפגש עם אנט מידי שבוע. אנט שתפה אותי בסיפור חייה והיה לי מעניין.

בכורה
הבת הגדולה במשפחה

קזבלנקה
קזבלנקה היא עיר על חופה האטלנטי של מרוקו. אוכלוסייתה מונה כ-3.3 מיליון נפש (2010), והיא העיר הגדולה ביותר במרוקו והנמל העיקרי של המדינה. העיר נחשבת למרכז הכלכלי של מרוקו, בעוד שבירת המדינה ומושב הממשלה הוא ברבאט. (ויקיפדיה)

”אני רוצה נכדה כזו“

”במרוקו חיינו 19 נפשות בדירת חדר אחד “