דורית גולן

אני וסבתי
דורית גולן (מימין) אחיה הקטן והוריה
דורית גולן

שמי נועם משתתף בתכנית הקשר הרב דורי עם סבתא שלי דורית גולן, סבתא נולדה בשנת 1946 בתל אביב לבית משפחת פלאות. במפגשים סבתא סיפרה על ילדותה:

סבתא מספרת:

"כשהייתי בת שנתיים המשפחה עברה לגור בטבעון ושם גדלתי ואני חיה עד היום. יש לי שני אחים צעירים יותר. אבא היה חוקר בתחום האגרונומיה (חקלאות) ואמא הייתה מורה לאומנות.

גדלתי בשכונה ברחוב הרימונים שהייתה בה פעילות מאוד יפה של הילדים בכל הגילאים. בכל בוקר היינו קמים מאוד מוקדם כדי להספיק לשחק לפני ההליכה לבית הספר. היינו משחקים משחקי חוץ במגרש קטן שהיה בין הבתים. אלו משחקי חברה שקשורים לפעילות גופנית ולספורט. המשחקים היו בהחלט תחרותיים בין קבוצות שהתהוו לאחר שעשו בחירות. המשחקים היו: מחניים, חצי מחניים, 4 מקלות, הקפות, מחבואים ותופסת כמובן.

הימים היו ימים של לפני מלחמת סיני בתקופת המעברות. קלטנו בבית הספר את ילדי המעברות ועזרנו להם להיות חלק מאיתנו. הרבה פעמים נהגנו לרדת ביחד לוואדי היפהפה שהיה מתחת לשכונתנו וליהנות מהטבע הנפלא, של העצים והפרחים.

היה נפלא.

למדתי בבית ספר שנקרא "רימונים" ואז פרצה מלחמת סיני בשנת 1956. הייתי אז בכתה ז' ובגלל שלא היו מקלטים, אמרו לנו להתחיל לחפור שוחות, שהן תעלות להגנה מהפגזות. לבסוף, המלחמה הסתיימה לפני שהגיעה לצפון. בימים ההם עוד לא הייתה חטיבת ביניים ולמדנו בביה"ס היסודי עד כיתה ח'.

סרט סיכום תכנית בבית הספר

נועם וסבתא בתכנית הקשר הרב דורי