גרנו משפחה של חמש נפשות, בבית שהיו בו שני חדרים ומטבח

כרמלה הכהן ונעם סולומונוב
כרמלה בילדותה
סיפורה האישי של כרמלה הכהן

בנימינה נוסדה ב-1922 על ידי הברון אדמונד דה רוטשילד.  ראשוני המתיישבים, צעירים שחלקם הגיעו ממושבות ותיקות יותר, כמו אבי, שהגיע מיסוד המעלה, וחלק מראשוני המתיישבים הם בוגרי בית ספר חקלאי מקווה ישראל ובוגרי חקלאות בקליפורניה.נולדתי בבנימינה  והורי נמנים על מייסדי בנימינה.

תמונה 1

אני נשואה לגדעון הכהן, יליד בנימינה, וגם הוריו הנמנים  בין מייסדי בנימינה. גרנו משפחה בת חמש נפשות, בבית שהיו בו שני חדרים ומטבח. השירותים היו בחצר, ולא הייתה מקלחת, ופעם בשבוע היו מחממים מים וככה היינו מתקלחים.
כשהייתי בת שתיים עשרה התפתחנו, והמצב הכלכלי השתפר. הגדלנו את הבית, ובמשך השנים גם המושבה התפתחה.
למדנו שמונה כיתות, כי בתקופה ההיא למדו עד כיתה ח' באותו בית ספר. במרבית השעות אחר הצהריים, בילינו בחצר בית הספר  במשחקים כגון משחקי ספורט, מחניים, חמש אבנים וסמל(סוס ארוך). חוקי סמל: רוכנים על האדמה, ושאר המשתתפים קופצים מעליך.
אהבתי מאוד ספורט, וגם הצטיינתי בתחרויות ריצה ובקפיצה לגובה.
בתקופת הנעורים הייתי מעורבת בפעילות ב"הגנה". הייתה גם כמו היום את תקופת הצופים, שלא הייתי מעורבת בה, והייתי במכבי הצעיר.מחלת הקדחת הייתה נפוצה בתקופה זו,  וגם  אני חליתי בהיותי בת כ-14 שנים. המחלה זכורה לי כמחלה קשה מאוד. בתקופתי לא היו קיימים חיסונים, ורק לאחר מכן, בתקופת  ילדיי, כבר קיבלו את כל החיסונים.
בתיכון למדתי שנתיים בבית הספר החקלאי בפרדס חנה, ולאחר מכן למדתי הנהלת חשבונות, ועבדתי הרבה שנים במקצוע הזה.בצבא שירתתי במטה הגדוד 131. הגדוד הוקם בפרדס חנה, ולאחר הצבא נישאתי לגדעון הכהן. תמיד היינו משפחה חקלאית. נולדו לנו שלושה ילדים:  שני בנים ובת. כולם למדו בבית הספר אשכולות, כמונו, שהיה קרוי פעם בית ספר עממי.  אורי, הבכור, בוגר בית הספר אורט בנתניה, מנהל כיום את המשק. הבת, בתיה, בוגרת מתמטיקה ומחשבים באוניברסיטת תל אביב. היא גרה ברמת השרון והיא אשת מחשבים, ויורם עורך דין, והיה ראש הרשות לטכנולוגיה והגנת הפרט במשרד המשפטים.

כרמלה ונעם מתעדים את הסיפור

סמל