גרנו בעיר תל אביב, בדירה מאד קטנה של חדר אחד

סבתא זיוה ואריאל בתכנית
סבתא זיוה פקר בילדותה
הורי הגיעו לארץ בשנת 1935 מבסרביה, היום מולדובה שברוסיה

סבתא זיוה מספרת לנכד אריאל

נולדתי בישראל בשנת 1941.

תמונה 1

"גרנו בעיר תל אביב, בדירה מאד קטנה של חדר אחד. כעבור חמש שנים נולד אחי יגאל ואז הצטופפנו ארבע נפשות בחדר אחד, כשהמטבח והשירותים משותפים לעוד שני שכנים.

אבי יוסף היה נהג משאית ואמי רבקה הייתה עקרת בית, הורי הגיעו לארץ בשנת 1935 מבסרביה, היום מולדובה שברוסיה

בשנת 1950 עברנו לדירה של שני חדרים ברמת גן. למדתי בבית ספר עממי עם הרבה ילדים שהגיעו מקבוצות הגולה. אלה היו שנים יפות של ראשית הקמת המדינה לאחר מלחמת העצמאות. המשכתי בלימודי בתיכון ובסמינר למורים ואחר כך התגייסתי לצבא. בצבא לימדתי חיילים עברית והשכלת יסוד.

תמונה 2

בשנת 1968 התחתנתי עם מיכאל פקר, הבן הראשון נולד אלי פקר ואחר כך נולדה אורנה פקר. בשנת 1976 מיכאל פקר שהיה טכנאי מטוסים באל על נהרג בתאונת עבודה, חודשיים לאחר מותו נולדו התאומים אבי ומיקי פקר. כל השנים המשכתי לעסוק בהוראה וללמד תלמידים מכיתה ב' עד כיתה ח' בעיר גבעתיים.

משוב של הנכד, אריאל:

"אלי פקר הוא אבא שלי, יש לו דוקטורט במחשבים והוא עובד במחקר ופיתוח IBM בחיפה. דודה אורנה עובדת באל על, מיקי רופא לאף, אוזן, גרון בבית חולם העמק בעפולה. ואבי הוא אח מוסמך בבית חולים וולסון בחולון."

סבתא זיוה מספרת על משחקי ילדות, טיולים, תנועת נוער ותחביבים

"בילדותי שיחקתי עם חברי משחקי חצר מחוץ לבית, מחבואים, תופסת, קלאס,קפיצה בחבל. בבית שיחקנו במשחקי קופסא וקלפים, במונופול ובמלחמה. הטיולים היו מצומצמים ביותר, בכיתות הגבוהות יצאנו לטיול שנתי פעם בשנה. הייתי בתנועת הנוער העובד בסניף שכונת בורכוב שבגבעתיים. במסגרת זו בצענו פעולות בימי שבת אחר הצהרים. העיסוק האהוב עלי ביותר זה תמונות מצולמות. אני מאד אוהבת לצלם. אחרי  הצילום אני מקדישה זמן לארגן אלבומי תמונות.

התברכתי בשמונה נכדים חמודים וחביבים. אריאל, דניאלה, רונאל, נויה, פולה, שיראל, אביב, לינוי . אני משתתפת השנה בתכנית הקשר הרב דורי עם נכדי אריאל.

בית ספר "נתיב אליעזר כרמל", תשע"ה – רכזת התכנית אביבה אליה שניר

בסרביה
חבל ארץ היסטורי במזרח אירופה, שהיה שייך לרומניה ומוקדם יותר לנסיכות מולדובה, הכלול כיום ברובו ברפובליקת מולדובה ומיעוטו באוקראינה. (ויקיפדיה)

”הורי הגיעו לארץ בשנת 1935 מבסרביה, היום מולדובה שברוסיה“