ג'ק ניצל בזכות סרן צרפתי טוב ואמיץ

שדרת חסידי אומות - ויקיפדיה
מדלית הכסף - יד ושם, ויקיפדיה
סיפור חיים שלי ג'ק לוי

ברצינות רבה ליום השואה, כי הוא ומשפחתו ניצולי שואה, אשר ניצלו מסכנת השמדה בעזרתו של לואי מללי, חסיד אומות העולם. ממנו שמעתי את הסיפור על שואת יהודי צרפת. "שואת יהודי צרפת היא ריכוזם של עשרות אלפי יהודים צרפתיים במחנות ריכוז בצרפת וגירושם על ידי שלטונות צרפת ואנשי אס אס גרמניים למחנות השמדה במזרח אירופה כחלק מהשואה שהתרחשה בזמן מלחמת העולם השנייה".

סבי היה בן שלוש כשמלחמת העולם השנייה החלה. הצרות החלו והחיים נהיו קשים, הגרמנים החלו לחפש יהודים. סבא רבא שלי ולטר החל לחפש דרך להימלט מצרפת הכבושה, אלא שהיתה בעיה כי שם המשפחה לוי, זה שם של יהודים.
חסידי אומות עולם – לואי מללי סרן צרפתי
הוא היה צריך להשיג תעודות מזוייפות וכרטיס חייל. הם התגוררו בבית קומות ובאחת מהן התגורר סרן בכיר מאוד בצבא שמו לואי מללי. ולטר ביקש ממנו שיזייף לו כרטיס חייל. לואי מללי לא היה חייב לעזור, הוא יכול היה להסגיר אותם לגרמנים, אך הוא זייף עבורם כרטיס חייל רשמי מהפלוגה שלו, מה שסיכן אותו מאוד.
לבסוף סבי והוריו הצליחו להימלט ולשרוד את השואה, והכל בזכות לואי מללי. כשסבי גדל הוענק לנכדו של הסרן לואי מללי התואר חסיד אומות העולם.
העשרה
שואת יהודי צרפת: "שואת יהודי צרפת היא ריכוזם של עשרות אלפי יהודים צרפתיים במחנות ריכוז בצרפת וגירושם על ידי שלטונות צרפת ואנשי אס אס גרמניים למחנות השמדה במזרח אירופה כחלק מהשואה שהתרחשה בזמן מלחמת העולם השנייה". ויקיפדיה
חסידי אומות עולם: ""בהתאם לחוק הישראלי ניתן התואר "חסיד אומות העולם" למי שאינו יהודי, ופעל למען הצלת היהודים בתקופת השואה תוך סיכון חייו. התואר ניתן בהתאם לחוק יד ושם משנת 1953. עד כה הוענק התואר ליותר מ-25,000 אנשים " – ויקיפדיה
חסידי אומות עולם – יד ושם: "יחסה של רוב האוכלוסיה המקומית ליהודים בתקופת השואה היה נגוע באדישות או בעוינות. רוב האנשים צפו כיצד שכניהם זה מכבר הוצאו מבתיהם, נשלחו או נרצחו במקום; חלקם שיתפו פעולה עם הרוצחים; רבים הרוויחו משוד רכושם של היהודים. אולם בעולם של פשיטת רגל מוסרית וערכית, היה גם מיעוט קטן של אנשים אשר אזרו אומץ יוצא דופן על מנת לשמור על ערכי המוסר שלהם. אלו הם חסידי אומות העולם. הם עמדו בניגוד מוחלט לזרם המרכזי של אדישות ועוינות שהיה שכיח בזמן השואה. בניגוד לסובבים אותם, מצילים אלו ראו ביהודים בני אדם וסברו שיש להם מחויבות מוסרית כלפיהם" – אתר יד ושם

שואת יהודי צרפת
שואת יהודי צרפת היא ריכוזם של עשרות אלפי יהודים צרפתיים במחנות ריכוז בצרפת וגירושם על ידי שלטונות צרפת ואנשי אס אס גרמניים למחנות השמדה במזרח אירופה כחלק מהשואה שהתרחשה בזמן מלחמת העולם השנייה.

חסידי אומות עולם
יחסה של רוב האוכלוסיה המקומית ליהודים בתקופת השואה היה נגוע באדישות או בעוינות. רוב האנשים צפו כיצד שכניהם זה מכבר הוצאו מבתיהם, נשלחו או נרצחו במקום; חלקם שיתפו פעולה עם הרוצחים; רבים הרוויחו משוד רכושם של היהודים. אולם בעולם של פשיטת רגל מוסרית וערכית, היה גם מיעוט קטן של אנשים אשר אזרו אומץ יוצא דופן על מנת לשמור על ערכי המוסר שלהם. אלו הם חסידי אומות העולם. הם עמדו בניגוד מוחלט לזרם המרכזי של אדישות ועוינות שהיה שכיח בזמן השואה. בניגוד לסובבים אותם, מצילים אלו ראו ביהודים בני אדם וסברו שיש להם מחויבות מוסרית כלפיהם - אתר יד ושם

”אני אוהב ללמוד שירים בצרפתית“

”מללי זייף כרטיס חייל, מה שסיכן אותו מאד, והציל את חייו של סבא“