גלגוליה של משפחת אפרת מהגולה לישראל

עלמה לוי
דוד אפרת ואשתו
 אפרת נולדה בשנת 1923 בפולין. בביתה דיברו יידיש, ברחוב פולנית. הייתה אווירה מאוד קשה של אנטישמיות.
 לבני משפחתה הייתה חנות ומצבם הכלכלי היה טוב. הם חיו חיים טובים אך סבלו מאוד מהטרדה של אנטישמים.
המשפחה הייתה ציונית, הילדים דיברו בבית עברית, למדו בבית ספר היהודי בימי ראשון, שם אשתי למדה לקרוא ולכתוב עברית.
 ב-1938 אביה עלה לישראל לבדו וקיבל עבודה, ואחרי שנה קיבל אישורי עליה לאשתו ולארבע בנותיו. בשנת 1939, מספר חודשים לפני מלחמת העולם השנייה, עלתה אשתו עם משפחתה וניצלה מהשואה. בארץ למדה בבית ספר חקלאי "כנות". בני המשפחה גרו בפתח תקווה ושם הצטרפה לתנועת נוער, הנוער העובד. היא הצטרפה להכשרה בקיבוץ "מעוז" בעמק הירדן שם הכירה את בעלה לעתיד, דוד אפרת. לאחר נישואיהם הם עלו ביחד להקים את קיבוץ בארי בשנת 1946. בקיבוץ בארי נולדו לה 3 ילדים, שתי בנות ובן. בנותיה מתגוררות עד היום בקיבוץ בארי. בקיבוץ עבדה בלול ובגן הירק. לימים אחותה הצטרפה גם היא להכשרה בקיבוץ בארי, וגם היא מתגוררת בקיבוץ בארי עד היום. אשתי נפטרה לאחר מחלה בשנת 2010, השאירה נכדים ונינים.

יידיש
שפירושה במקור "יהודית",‏‏‏[1] היא שפה יהודית השייכת למשפחת השפות הגרמניות, ונכתבת באותיות האלפבית העברי

”מספר חודשים לפני מלחמת העולם השנייה, עלתה אשתו עם משפחתה וניצלה מהשואה. “