גלגולה של משפחה

אני ונכדתי נטע
יעל, יולי 1965
העלייה, הקליטה והתקומה

נישואיהם של סבא רבא שלי מאיר אורנשטיין עם סבתה רבתא שלי חנה אייזן, בתאריך 1.1.1940 בישראל, היו סגירת מעגל של שני צעירים מארצות שונות, ששאפו ועבדו וטרחו במסגרת תנועות ציוניות לעלות לארץ ישראל.

הסיפור תועד במסגרת מפגשי תכנית "הקשר הרב דורי" בבית הספר.

שיכון "במסילה"- נווה שאנן חיפה
שיכון של בתים חד/דו קומתיים וחד/דו משפחתיים חד קומתיים שהוקם ע" חברת סולל בונה בע"מ בשנת 1949. לימים הוסב שמו ל"שיכון סולל בונה" רוב תושביו היו חילוניים וילדיהם ברובם נהגו לשחק ולהשתובב יחד בסימטאותיו. כל הילדים בגילים השונים שהו בזמנם בגן העירוני שהיה בשכונה ומשבגרו עברו ללמוד בביה"ס בארי הקרוב.

הסוכנות היהודית לא"י ישראל
היא ארגון יהודי כלל עולמי שמרכזו בישראל הסוכנות הוקמה בשנת 1929 והייתה בתקופת המנדט הבריטי מוסד השלטון של היישוב היהודי. עם הקמת המדינה התמקדה פעולתה בעידוד העליה לארץ וסיוע לעולים בקליטתם.

הטכניון בחיפה
הטכניון הוקם כמוסד לימוד הנדסה בחיפה בשכונת הדר הכרמל בשנת 1912 אך הלימודים בו החלו בשנת 1924. בראשית שנותיו התקיימו הלימודים בו בשפה הגרמנית, בשל מיעוט מרצים דוברי עברית והעדר ספרי לימוד מתאימים בעברית. הנושא עורר גל התנגדות ביישוב הצעיר והוביל להחלטה ששפת ההוראה תהיה עברית, כפי שאכן נעשה בהדרגה.במהלך השנים הועתק הטכניון ונבנה כקמפוס בשכונת נווה שאנן, בו עשרות בניינים, הכוללים מתקני מחקר, ומרכזים בינלאומיים חדשים בנושאי הטכנולוגיה ובמדעי החיים וכמובן בכל תחומי ההנדסה למיניהם. בניין הטכניון ההסטורי בהדר הכרמל משמש כיום אכסניה למוזיאון הלאומי למדע, טכנולוגיה וחלל.

ביה"ס בארי- בנווה שאנן בחיפה
בי"ס בארי נפתח בשכונת נווה שאנן בחיפה בשנת 1955,כבי"ס יסודי ממלכתי השלישי במספר ( בנוסף לבי"ס תל חי ובי"ס הבונים), בשכונת נווה שאנן בחיפה, ברחוב ברל כצנלסון. מנהלו הראשון היה א. בורשטיין ולמדו בו בעיקר ילדי השכונות הקרובות , שכונת זיו, שיכון סולל בונה ושיכון שחר. דורות של תלמידים וילדיהם למדו בו משך השנים ולעיתים גם עם אותם המורים. עם השנים שונה טבעו של בי"ס בארי וכיום משמש כבי"ס פתוח.

הסיוע המשפטי
הסיוע המשפטי הינו אגף במשרד המשפטים, שבתפקידו ההסטורי נועד להעניק לאזרחים הנזקקים כלכלית, סיוע משפטי בנושאי המשפט האזרחי בערכאות המשפטיות השונות. עם השנים החל הסיוע המשפטי להרחיב שירותיו לאוכלוסיות נוספות בתחומים ספציפיים, כמו נושאי הביטוח הלאומי , נושאי המזונות, ייצוג חולי נפש בוועדות פסיכיאטריות ועוד. הסיוע המשפטי פועל על פי חוק הסיוע המשפטי שחוקק בשנת 1972 והתקנות שהותקנו בעקבותיו בשנת 1973, אשר מפרטות את תנאי הזכאות לקבלתו הסיוע המשפטי פועל במסגרת חמשת לשכותיו השונות ברחבי הארץ, בתל אביב, חיפה, ירושלים, באר שבע ונצרת. כל לשכה כוללת מנהל לשכה, צוות עורכי דין ומינהלה. בסיוע המשפטי מטופלים עשרות אלפי תיקי לקוחות בשנה.

” "אני מעריכה את המקור שלי ואת התרומה הנפלאה שנוספה וממשיכה לתרום לחיי המשפחה שיצרתי"“