בת מצווה של פעם

אני וסבא וסבתא שלי. צולם בבת מצווה שלי
סבתא שלי בגיל העשרה
סבתא שלי, רותי חוגגת בת מצווה

שמי רוני צור שדי, השתתפתי השנה בתכנית הקשר הרב דורי ואני מביאה את סיפורה של סבתא שלי רותי זק.  סבתא רותי נולדה בישראל בעיר חיפה בשנת 1942 לבית משפחת רייזנר. לאחר נישואיה שונה שמה לרותי זק. סבתא ספרה לי הרבה סיפורים בחרתי לתעד את הסיפור על חגיגת הבת מצווה שלה.

סבתא רותי מספרת:

"שמי רותי וחגגתי את בת מצווה בביתי עם הכיתה, עם אנשים קרובים ועם מעט בני משפחה.

אמא שלי הייתה תופרת מקצועית אז לבשתי שמלה שאמי תפרה לי במיוחד. אמא שלי דאגה לכל הכיבוד למאכלים המתוקים ולשתייה מתוקה כי ככה היה נהוג.

לכבוד חגיגת הבת מצווה אני וחברתי  הכנו הצגה. הצגנו את ההצגה שהייתה קטע מתוך מערכון מצחיק. הצגנו את המערכון בפני כל האורחים, זו הייתה הצלחה רבה. בגלל ההצלחה של המערכון אני וחברתי הצגנו אותו גם במסיבת סוף השנה בבית הספר.

לכבוד חגיגת הבת מצווה שלי קיבלתי מתנה שעון יד שהיה יקר מציאות באותם ימים.

החלק שהכי זכור לי מהאירוע הוא הרגע שבו חברי מהכיתה הגיעו. פחדתי שאף אחד לא יגיע. ברגע שראיתי את הילדים ממש שמחתי!

הזוית האישית

סבתא רותי זק: אני ממש נהנתי מהבת מצווה שלי אך אין לי תמונות מהאירוע ויש לי תמונה מהבת מצווה של נכדתי רוני.

בת מצווה
בת מצווה הוא היום בו מציינת נערה יהודייה את הגעתה לגיל 12 בו היא מתחייבת בקיום מצוות.