בת מצווה במרוקו שלא התקיימה

מזל בבית התפוצות
מזל עם כולם בבית התפוצות
לבנות לא עשו בת מצווה

מזל בניסטי נולדה בשנת 1958 במרוקו.

כשהייתה מזל ילדה קטנה וגרה בשכונה יהודית הייתה הולכת להרבה אירועי בר מצווה. לאחיה היא חגגה בשמחה אך לה לא עשו שום חגיגה…

ביום הולדתה השתיים עשרה חגגה מזל יום הולדת כמו כל שנה בלי אירוע מיוחד ובלי בלאגן גדול כמו לפני הבר מצווה של הבנים, "מבחינתי זה היה רגיל.." כך אמרה לי מזל אך כשהגיעה מזל ארצה וראתה איך לכל הבנות חגגו בת מצווה כמו נסיכות "הן היו כל כך שמחות ראיתי את האושר על העיניים שלהן.."

מזל סיפרה לי: "במרוקו לא היה דבר כזה … לבנות לא עשו בת מצווה "

מזל התחתנה והביאה ילדים לעולם ולהם אמרה: "אצלכם כולם יהיה אותו דבר… לבנים – טקס בר מצווה וחגיגה מפוארת ולבנות – חגיגת בת מצווה כמו באגדות", כשמזל אמרה לי את המשפט הזה היא התרגשה ובעיניה ראיתי דמעות – היא התרגשה ואני יחד איתה.

קבוצת משתתפי בית ספר אמי"ת שחר בבית התפוצות

הזוית האישית

שחר בלום: נהנתי מאד לעבוד עם מזל. הכרתי מישהי חכמה שאפשר ללמוד ממנה המון. אני שמחה שזכיתי להכיר אותה.

בר מצווה
בר מצווה הוא כינוי ליום ההולדת ה-13 של נער לפי המסורת היהודית, וכן כינוי לנער עצמו שהגיע לגיל 13 (משמעות המילה הארמית "בר" היא "בן"). יום ההולדת מציין את המעבר לבגרות, כחובה לקיים את מצוות הדת.

”כולם שווים ואין לעשות הבדל בין בנים לבנות.“