ברניס פוחדת מעכברים

אני וסבתי בבר מצווה שלי
אני וסבתי בטיול

ברניס רוזנר (סבתי מצד אמא) נולדה בשנת 1938 בעיר רדאוץ שברומניה. היא עלתה לארץ מרומניה בשנת 1991.

סבתא מספרת: "הכל מתחיל בזה שסבתא שלי היה לה פחד גדול מעכברים.
בשנת 1990, כאשר היא עוד חיה ברומניה, היא גרה בבית עם חצר. סבי, הנקרא הייני, לא היה בבית באותו היום. הוא ראה לפני שהלך עכבר בבית, אבל לא רצה להגיד לסבתא שהיה לא תפחד.
בלילה עוד כשהייני עוד לא בבית, פתאום היא ראתה משהוא שחור מתרוצץ בחדר השינה, אך היא לא ידע מה זה.
קודם היא חשבה שהיא מדמיינת, ואם כן, אז זה עכבר. היא ישבה על הכיסא בזמן שחיכתה לראות אם זה נכון.
היא הלכה לישון וראתה טלוויזיה מן המיטה. בזמן שהיא חוששת, היא שמה את ראשה על הכרית ומרגישה שמתחת לכרית זז.
היא הרימה לאט לאט את הכרית וראתה משהוא שחור. כשראתה את היצור השחור (העכבר) היא פחדה וחששה עד שלא ידעה מה לעשות. כל הלילה היא פחדה לחזור למיטה כי היא חששה שהעכבר יזיק לה. כעבור זמן מה סבתא שלי רצתה לעשות ניקיון בבית והייני היה בעבודה באותו הזמן. סבתא שלי ראתה על הספרייה עכבר קטן ושחור כמו שראתה בלילה ההוא, היא פחדה וצעקה ולא ידע מה לעשות עם העכבר.
אבל אז היא נזכרה שהייני לימד אותה לעשות מלכודת לעכברים ומה שהיה צריך לעשות זה לשים בתוך צנצנת ריקה אגוז עם קליפה, כך שהעכבר ניכנס לתוכו וכך הוא יכלא שם.
למרבה הפלא, לאחר שעה היא ראתה שהעכבר כלוא בתוך הצנצנת. היא השאירה את הצנצנת בבית עד שהייני יזרוק אותה החוצה. לבסוף, כשהייני חזר הוא זרק את הצנצנת החוצה.
ומאז לסבתא שלי ממשיך להיות פחד מעכברים.

כיום, סבתי ברניס בת 77. לברניס יש 2 ילדים (בן,בת), 5 נכדים (4 בנים ובת 1) וכשאני בא אליה אנחנו משחקים רמי ודומינו.

רדאוץ
עיר ברומניה שסבתי נולדה