ברית מילה בצל המלחמה

סבתא בלה ונכדתה מאיה
אסתר ויוסף, ההורים של סבתא בלה
ברית מילה בצל מלחמת ששת הימים

הימים ימי טרום מלחמת ששת הימים.

אני זוכרת שהם היו ימים מתוחים מאוד. היה גיוס כללי לצבא ובכל מקום הסתובבו חיילים. בכל פינה אנשים וחיילים מילאו שקי חול להגנה עצמית. בכבישים הראשיים של עפולה עבר נשק כבד בדרך לצפון ובאוויר ריח של מלחמה.

כולם מחכים. ב-5 ביוני 1967, מוקדם בבוקר נסענו למרכז הארץ. פנינו לברית המילה של שי, אחייני הראשון והנכד הראשון של הוריי. באמצע הדרך שמענו את האזעקה והבנו שהמלחמה החלה. ירדנו מהרכב ושכבנו לצד הכביש. לא היינו היחידים, מסביבנו היו עוד אנשים רבים. כולם נרגשים ומפוחדים. מחכים בשקט.

לאחר זמן המשכנו בדרכנו לטקס ברית המילה. בברית נכחו מעט מאוד אנשים. רוב המוזמנים פחדו לצאת מהבית. אבי התינוק גויס ונעדר מטקס הברית של בנו בכורו. הוריי ואני חיבקנו את אחותי שהייתה אובדת עצות. היו דמעות וצחוק.

תמונה של הורי אסתר ויוסף מיום חתונתם

תמונה 1

לא ידענו אם לשמוח כי נולד הנכד הראשון במשפחה או להיות מודאגים ועצובים בגלל המלחמה. היו רגשות מעורבים, שמחה מהולה בדאגה.

לאחר מספר ימים הסתיימה המלחמה וכל החיילים במשפחתנו חזרו בשלום הביתה.

סבתא בלה משתתפת בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם נכדתה מאיה

מלחמת ששת הימים
מלחמת ששת הימים הייתה מלחמה שנערכה מבוקר 5 ביוני עד ליל 10 ביוני 1967 (כ"ו באייר - ב' בסיוון ה'תשכ"ז), בין ישראל לבין מצרים, ירדן וסוריה, שנעזרו במדינות ערביות נוספות: עיראק, לבנון, ערב הסעודית, לוב, סודאן, תוניסיה, מרוקו ואלג'יריה.

”אבי התינוק גויס ונעדר מטקס הברית של בנו בכורו“