ברוך עזרתי האגדי של מכבי תל אביב

ברןך, יונתן וגיא
שרן ייני - הילד בן ה - 10 , כישרון בכדורגל

במסגרת תכנית הקשר הרב דורי, התלמידים: גיא קושמירסקי ויונתן הראל, מלווים ומנחים במפגשים את
האזרח הותיק ברוך עזרתי. במהלך המפגשים, שומעים את סיפוריו ומביאים את התיעוד:

ברוך עזרתי נולד בשנת 1920 ביוון. הוא עלה לארץ בשנת 1932. שמם של הורי ברוך הם יוסף ויפה.
ברוך היה איש עסקים ועסק במקצועו במכירת בגדים לגברים. לברוך יש שני ילדים, בן ובת. שם הבן היה יוסף ושם הבת פזיה.
לברוך יש 8 נינים ונינות ו5 נכדים.
בחרנו להביא את סיפורו של ברוך עזרתי האגדי של מכבי תל אביב:
בשנת 1955 ברוך הפך למנהל מחלקת הנוער של מכבי תל אביב. במשך 50 שנה. ברוך סיפר לנו שיום אחד הגיע לאיצטדיון בחור בשם ליאור עם ילד קטן בן 10 ששמו שרן. במשך השנים הילד התאמן והתגלה ככישרון גדול והתקדם עם השנים וככל שעבר הזמן התפתח ולבסוף הגיע לקבוצה הבוגרת של מכבי תל-אביב. כעבור שנה מונה שירן לקפטן מכבי ת״א –שרן ייני – קפטן מכבי תל אביב . לפני שנתיים מונה גם לקפטן נבחרת ישראל!. בזמן ששירן עלה לקבוצה הבוגרת ברוך העניק לשירן פרחים. כיום שרן ייני מתפתח וחתם בקבוצה בחו״ל.

ברוך בן 95
בכל שנה חוגגים לברוך יום הולדת באיצטדיון בלומפילד ומעניקים לו פרחים.

"אתמול (18.1.15) במחצית המשחק נגד הפועל עכו ציין המועדון את יום הולדתו ה-95 של ברוך עזרתי. עזרתי היה מנהל מחלקת הנוער של המועדון במשך 50 שנה, מלווה את קבוצות הנוער מדי שבת ומגיע לכל משחקי הבית של הקבוצה הבוגרת. עזרתי קיבל שי מהמועדון מידי המנהל הספורטיבי ג'ורדי קרוייף בטקס מרגש שכלל גם את שני ניניו של ברוך"

העשרה
שרן ייני – קפטן מכבי תל אביב :  "שֶרָן ייני (נולד ב-8 בדצמבר 1986 בתל אביב) הוא כדורגלן ישראלי, קפטן קבוצת מכבי תל אביב ושחקן נבחרת ישראל. ייני משחק במספר תפקידים הגנתיים, בתוכם קשר אחורי, בלם ומגן שמאלי וימני"

שרן ייני

נינים ונינות