בצבא ההגנה לישראל

יצחק ודור
עליתי לארץ בשנת 1962, בן 18, בעלייה ההמונית.
נאלצנו לברוח מהשלטונות באלג'יר, לכן לקחנו איתנו כל מה שהצלחנו לסחוב והגענו לארץ, לעיר עפולה.
התמונה צולמה בשנת 1968 בעפולה, זמן קשר לאחר שעליתי ארצה.
פחות משנה לאחר שעליתי לארץ התגייסתי לצבא, שירתתי בחיל השריון.
השתתפתי במלחמות רבות: בשנת 1967 השתתפתי בקרבות ברמת הגולן, מלחמת ההתשה, כך גם בשנת 1973, השתתפתי גם במלחמת יום הכיפורים, שבה נפצעתי בחזה.
 התמונות  צולמו בצבא בזמן הטירונות עם חבר בחיל השריון
תמונה 3
התחתנתי בשנת 1973. מנישואי נולדו לי 3 ילדים. בשנת 1994 עברתי להתגורר בעיר ראשל"צ. בשנת 2011 יצאתי לפנסיה ואני נהנה מאוד מחיי בתקופה זו.
—התכנית והמפגשים תרמו לקשר הרבה מאוד. ללמד את יצחק מיומנויות מחשב היו אתגר עבורי, ואני מקווה שהוא ימשיך להתעניין ולהתקדם בתחום. —התהליך היה מלווה בדפי הוראה והסברה אשר ניתנו לפני כל מפגש, הדפים היו מובנים ובזכותם חווית הלמידה וההוראה הייתה מעניינת וקלה. —ולסיכום אני, דור, שמח שנפל בחלקי להשתתף בתכנית מיוחדת מסוג זה.

מלחמת ההתשה
מלחמת ההתשה הייתה מלחמה בין ישראל לבין מצרים, שהחלה ב-8 במרץ 1969 ונמשכה עד 7 באוגוסט 1970, מועד שבו הסכימו הצדדים על הפסקת אש שנכנסה לתוקף למחרת. המלחמה החלה כיוזמה מצרית להתשת ישראל

”נאלצנו לברוח מהשלטונות“