בלה שורדת את מלחמת העולם השנייה

סבתא בלה וגל בבית ההתפוצות

הכל התחיל בזמן מלחמת העולם השנייה בין גרמניה לרוסיה.

בילדותי

עם משפחתי

עם אמי בתקופת מלחנת העולם השנייה בין גרמניה לרוסיה

תמונה 4

הרוסים נתנו להיכנס ליהודי פולין לרוסיה אז אני הייתי בת שנה וחצי הורי לקחו אותי וברחנו לרוסיה ברוסיה הביאו אותנו למקום ששמו סביר ושם הכניסו אותנו לגור בצריף ושם לא היה תנאים שאנו צריכים כדי לחיות בצריף.

תמונה 7

כעבור חודש חודשיים באו חיילים מהצבא הרוסי וגייסו את אבי לצבא והוא לא חזר. אני ואמי נשארנו לבד או בכדי לאכול משהוא אמי הייתה צריכה לעבוד.

תמונה 8

היא עבדה בחטיבת עצים ותמורת העבודה קיבלה: 4 פרוסות לחם לעבוד ואותי הכניסה לבית יתומים כי לא היה מי שישגיח עליי. כעבור 4 שנים, כשהסתיימה המלחמה, אמי ואני חזרנו לפולין ואמי חיפשה את הבניין שבו גרנו והבית היה הרוס אז נדדנו מי מקום אחר ברוסיה ושמו אוזובקיסטן היינו שם 3 חודשים. מאוזוביקיסטן נדדנו לארץ אחרת ששמה גרמניה והכניסו אותנו למחנה עקורים. אמי החליטה להכניס אותי בית יתומים ושם הייתי שלוש שנים. כשהאנגלים עזבו את הארץ הם הרשו לנו לבוא לישראל ולפני זה עברנו לאיטליה הינו שם כמה חודשים.

קישור למצגת באתר ביה"ס "ניצני השרון"

סיפורה של בלה הרצמן תועד במסגרת תכנית הקשר הרב דורי, סיפורה המלא בקישור למצגת התיעוד.