בית סבא

סלפי

בית סבא

סיפורו של סבא

הורי הגיעו  מירושלים לחיפה במאורעות 1948 בעקבות מקום עבודתו של אבי .

ההורים פלשו לדירה בשכונת "ואדי ניסנס" שבחיפה לאחר שערביי חיפה נטשו את בתיהם.

נולדתי בשנת  1950בחיפה וגדלתי בשכונה הערבית עד גיל 6 . התגוררנו 5 משפחות יהודיות יחד עם שכנים ערבים, אך לא הרגשתי הבדל בין יהודים לערבים.

כולנו גדלנו יחד, אכלנו ושתינו מאותה צלחת ועד היום אנחנו שומרים על קשר.

ביתי היה מוקף חומה גדולה וחצר שבמרכזה הייתה באר מים שהיינו שואבים ממנה מים בדליים לשתייה ורחצה. בבית היו שלושה חדרים והול ענק. תקופת ילדותי זכורה לי היטב ולטובה.

בשנים אלו הייתה מדיניות הקיצוב שזכתה לכינוי תקופת הצנע, תקופת צימצום במזון .

תקופת הצנע המשיכה עד סוף שנות החמישים והרגשנו זאת יותר, עמדנו בתור בחנות השכונתית לקבל את קצבת  המזון.

בבית  השתמשנו בפרימוס לבישול ואפיה. קירור המזון נעשה עם בלוקים של קרח, חימום הבית בחורף היה עם תנורי נפט.

בשנת 1956 עברנו לגור בשכונת קריית אליעזר שבחיפה.

התחלתי את לימודי בכיתה א' בבית ספר יסודי  בו למדתי עד כתה ח'.

ממרפסת ביתי נשקף נוף מדהים, חוף "בת גלים", נמל חיפה שאבי עבד בו, הר הכרמל ומערת אליהו הנביא. כל פעם שהרכבת עברה היינו רצים לראותה. ממרפסת ביתי היינו רואים את מצעדי יום העצמאות שהיו עוברים בכביש חיפה תל אביב.

לאורך קריית אליעזר ישנה טיילת באורך ק"מ עם מדשאות רחבות שכל ילדי השכונה בזמנם הפנוי היו משחקים בה. את שעות הפנאי ביליתי עם חבריי בטיילת, בחצר בית הספר במשחקי כדור ובחוף הים.

בסוף כתה ד' הצטרפתי לתנועת "הנוער העובד והלומד". עברתי בתנועת הנוער תקופה נפלאה שזכורה לי עד היום, טיולים ברחבי הארץ, גיבוש חברתי ועוד. עם חברים אלו אני בקשר עד היום.

בכתה ו' התקבלתי לתזמורת עיריית חיפה ,השתתפתי במצעדי המחולות ובקבלות הפנים בעירייה..

את חגיגת בר המצווה אני לא אשכח לעולם, חליתי במחלת הצהבת. חגגנו את מסיבת בר המצווה באולם "הקזינו" בבת גלים .

בגיל 14 הייתי בקבוצת הנוער של הפועל חיפה בכדורגל.

בגיל 15 הייתי מדריך בתנועת הנוער עד היציאה לצבא.

לאחר מלחמת ששת הימים התגייסתי לצה"ל ושירתי בחיל האוויר כמכונאי מטוסים בבית ספר לטיסה.

את אשתי הכרתי בגיל 23 ומאז אנחנו יחד וגידלנו משפחה לתפארת.

הזוית האישית

סבא אבי: התכנית מעניינת מאוד והחזירה אותי לתקופת ילדותי . נועה ולוטם: היה מאוד כיף ומעניין ללמוד על חייו של סבא  אבי.

צנע
צנע מתייחס למדיניות של הקטנת גירעון תקציבי באמצעות צמצום הוצאות על ידי הפחתת ההטבות והשירותים הציבוריים הניתנים. מדיניות צנע הונהגה בישראל בין השנים 1949–1959, וזכתה לכינוי תקופת הצנע. מטרתה של מדיניות כלכלית זו הייתה ליצור שער חליפין יציב וכך לחסוך במטבע חוץ. (ויקיפדיה)

”גדלנו יחד אכלנו ושתינו מאותה צלחת ועד היום אנחנו שומרים על קשר “