בית חלומותיי

אמי ואני
אמי בצעירותה
לחזור בזמן אל הבית האהוב

שמי חוה תמר דניאל, אני משתתפת בתכנית הקשר הרב דורי , סיפורי עוסק בזכרונותי.

זכרונות מבית הילדות

שיחקנו ברחוב תופסת, חמש אבנים, קלאס, גומי, חבל, בובות ברבי וכדורסל. ריח ממולאים באורז ובשר הציף ניחוחות מקצה הרחוב. אימא הזמינה אותנו לארוחת צהרים. פרקתי משכמי ילקוט בחדרי האהוב. חברותי ואני אכלנו, בירכנו ושחקנו במחבואים מאחורי הוילונות. בחצר שטופת שמש בנינו סוכה מחופה בשטיחים. ריח שיח פרחי היסמין ששתל אבי עולה בי עכשיו. מדי ערב התארחו השכנות, חברותיה של אמי שקראנו להן דודות, התרווחו על הספות, צפו בחיים יבין מגיש את החדשות. הווילונות, השטיחים, הנברשות, התמונות, פינת האוכל, הקריסטלים במזנון וניחוח היינות של אבי – כל אלה נסכו בנו שלוה. צבי הקרין סרט על כותל בניין סמוך. ילדי השכונה פערו עיניים, צפו בפופאי והשמן והרזה. אורה אחותי, הבריקה חלונות, אמי מירקה תריסים, ולי השאירו לגהץ מצעים. הייתה מריבה בין המגב לאקונומיקה, מי מהבנות תזכה בכבודן. בחרתי להיות סמרטוט, מבוסמת בפריחת פנטסטיק (נוזל לניקוי רצפות), ומטאטא שסלסל טוויסט למחוללות הסלסה בצוותא.

במסיבת האירוסין של אחותי

בשמחת האירוסין של אחותי התנגנה מוסיקה אותנטית והדאירה הרקיד, ביד אחת מנענעים לקול צלילי פעמונים, וביד שניה האצבעות מתופפות. מוחאים כפיים לנשים מפזזות בקצב ריקוד המקלות.

ימי עצב בביתנו

ביתנו ידע שמחות ועצב. בפורים אימא איבדה את מאור עינייה, בין הערביים בט"ו במרחשוון אבא השיב נשמתו.

פרידה

הגיע היום לארוז זיכרונות. תכשיטים, כלי כסף וספרים מתגמדים להווי ימי ילדות יפים אותם חוויתי בבית חלומותי, זו אבדה!

חוה ואבי: אנו מאחלים אחד לשני אהבה, אחדות ושמחה.

גם זה יעבור
הכל יעבור, לא משנה כמה זה קשה

פופאי המלח
פופאי המלח (באנגלית: Popeye the Sailor Man) היא דמות קומיקס וסרטים מצוירים שנוצרה על ידי אלזי סיגר (Elzie Segar) בשנת 1929. כאשר פופאי נקלע לצרה הוא אוכל תרד מקופסת שימורים, וזוכה לכוח אדיר, בדרך כלל כדי להציל את אהובתו אוליב אויל מאויבו בלוטו (או "ברוטוס" לעיתים, בכמה גרסאות עבריות של העלילון). (ויקיפדיה)

”אדם יעשה השתדלות מלמטה וה' יסייע מלמעלה“