בית הספר נקרא "גאולים"

בבית הספר
פעילות בחוץ
נתנו לבית הספר את השם כי כל התלמידים היו עולים וחשבנו שהשם הזה יעביר את משמעותו

נולדתי בגרמניה בברלין בשנת 1933. ילדה יהודיה אחרונה בבית החולים הגדול בעיר.

בסוף אותה שנה הביאו אותי כתינוקת לארץ היישר לתל-אביב ברחוב הים. גרנו בדירה קטנטונת כמו שגרו אז כמה משפחות יחדיו. תחביבים מיוחדים לא זכורים לי. המצב הכלכלי היה קשה.

כל משפחה דאגה קודם כל לכלכלתה. המשחקים היו בעיקר עם חברים בחוץ: הקלס מחבואים וקפיצה בחבל. מי שיידע לקפוץ על שני חבלים היה מוכשר (אני ידעתי). בגיל 8 כבר התפתחו משחקי חברה: דום שתיקה, חי דומם וסימני דרך שהיה משחק נפלא .אני זוכרת את תל אביב בשנים עברו, אך אנו הילדים אהבנו את העיר שצמחה והתפתחה.

נהגנו ללכת למוזיאון שהיה בבית מאיר דיזינגוף – ראש העיר הראשון של תל אביב, גן הדסה ושדרות רוטשילד. לא קרו דברים מיוחדים מלבד הדבר המיוחד במינו, הקמת המדינה בעודני תלמידה. החלומות והתקוות היו מעל ומעבר והנה חלפו שנים מעטות.

ואנו, משפחת פלק, הגענו לאשדוד עירנו בשנת1957 – עם שני ילדים.

משה אישי היה הנהג הראשון של אגד ואני בחנוכה באותה שנה התחלתי ללמד בבית הספר שהיה בקליפורניות, היום נקרא -"גאולים".

נתנו לביה"ס את השם כי כל התלמידים היו עולים וחשבנו שהשם הזה יאמר ויתעד את משמעותו.

החוויה בעיר החולות הייתה מדהימה: הנוף הטבעי היה משגע. כולם חיו כבני משפחה אחת: העזרה לזולת הייתה טובה ומועילה, עם כל הקשיים שהיו עם הגעתם של אנשים מכל קצוות העולם אשר השפה העברית לא הייתה שגורה בפיהם.

אך אני מתגעגעת לימים אלה, הם היו נפלאים, אמיתיים וחמים.

משה ואני היינו עם שלושה ילדים שאחד מהם נפטר. יש לנו תשעה נכדים שהם נפלאים בעינינו. שלושה מהם גרים בעיר שבנינו. הצעיר אמיר ואירית רעייתו שגם הוריה תושבי העיר.

כיום אני גמלאית משרד החינוך ומתנדבת בהסתדרות המורים בעיני הפרט. כמו כן יום אחד בשבוע מבלה אני בגן "גלום" עם הילדים ובאה לעזור לגננת. דברים נוספים היו וישנם, וניתן לשמרם כדבר פרטי.

לסקירה מצולמת על חנה פלק
הסיפור תועד במסגרת הצדעה לוותיקי אשדוד בתכנית הקשר הרב דורי בשנת תשס"ז 2006-2007