ביקור נשיא מצרים סאדאת בישראל בנובמבר 1977

רומי גבע
רומי ברקע תמונה ממלחמת ששת הימים
התקווה לשלום

שמי ציפי. שנים רבות מדינת ישראל הייתה במלחמות עם מדינות ערב מסביבה. מצרים זו  המדינה הראשונה שהייתה מוכנה להגיע להסכם שלום עם ישראל.

הנשיא סאדאת, נשיא מצרים הגיע לביקור היסטורי בישראל בנובמבר 1977. ביקור זה הביא למפנה ביחסי ישראל-מצרים, ופתח תקופה חדשה בהיסטוריה של המזרח התיכון.

סאדאת נאם במליאת הכנסת ונפגש עם כל סיעות הכנסת.

באמצעות הביקור פתח סאדאת דרך לתהליך של שלום עם ישראל, ששיאו היה ב-26 במרץ 1979 בחתימה על הסכמי קמפ דייוויד.  סאדאת זכה יחד עם ראש ממשלת ישראל מנחם בגין בפרס נובל לשלום.

ביקור זה השפיע  על כל תושבי ישראל ונתן תקווה גדולה לעתיד לגבי מדינות ערב האחרות שגם יעשו איתנו שלום.

ביקור סאדאת בארץ השפיע עליי רבות גם מהבחינה האישית. בני (דורון) אמור היה להיוולד חודש לאחר הביקור. הסכם השלום נתן לי תקווה גדולה, שבני לכשיהיה חייל לא יצטרך להילחם.

רומי: מאוד נהניתי להכיר יותר את סבתי וללמוד על עברה.

פרס נובל לשלום
פרס נובל לשלום מוענק בכל שנה לאנשים בעלי חזון שפעלו למען השלום והתגברו על מעגלי אלימות, עימותים, או דיכוי באמצעות הנהגה מוסרית. כמו כן, הפרס מוענק גם למנהיגי מדינות שנטשו את דרך המלחמה והחליפו אותה במשא ומתן במטרה להגיע לשלום או אישים שפעלו למען מטרות הומניטריות כמו זכויות אדם ומודעות סביבתית.

”הביקור נתן תקווה גדולה לגבי מדינות ערב האחרות, שגם יעשו איתנו שלום. “