בין תל אביב לסטנפורד

תמונה יפה ביום בהיר ויפה ליד העץ
סבא וסבתא בנווה אילן
העשור הפורה והעשיר בחוויות של סבתא רחל

העשור המשמעותי בחייה של סבתא רחל הוא בין השנים 1968-1978, ובו היא ביקשה להתמקד.

סבתא רחל מספרת: ״פגשתי את סבא שלך ביום חורף גשום. אני הייתי בשנת הלימודים האחרונה של לימודי ספרות אנגלית וספרות עברית באוניברסיטת תל אביב. סבא שלך, משה, למד לימודי דוקטורט במתמטיקה במכון ויצמן למדע. מספר חודשים אחרי הפגישה הראשונה נישאנו בתאריך המיוחד, ה – 8.8.68, ביום קיץ חם.

ביום גשום מאוד בסוף דצמבר בשנת 1970 נולדה בתי הבכורה אורית. שלוש שנים אחר כך נולדה בתנו ענת. שתי הבנות גרמו לנו אושר רב. בתקופת ההריון של ענת פרצה מלחמת יום כיפור וסבא שלך היה מגויס במשך חצי שנה. זו הייתה תקופה קשה.

בשנת 1977 נסענו עם הבנות לאוניברסיטת סטנפורד שם סבא שלך השלים לימודי פוסט דוקטורט. התגוררנו  בכפר סטודנטים הצמוד לאוניברסיטה ונהנו מאוד מהחוויה, כי פגשנו סטודנטים מכל העולם וגם טיילנו ברחבי ארצות הברית. תוך שלושה חודשים הבנות דיברו אנגלית שוטפת והיו להן חברות מצרפת, יפן ועוד ארצות שונות. אלו היו שנים נהדרות שלא נשכח לעולם.

בשנת 1979 חזרנו לארץ בעקבות הצעה לסבא שלך לבוא לעבוד ברפא’’ל ואז הגענו לחיפה. שנות העבודה ברפא’’ל היו מעניינות מאוד וסבא תרם רבות לכיפת ברזל.

זה היה עשור עשיר בחוויות ופורה ביותר.

התוכנית הזו היתה יפה, למדנו הרבה על סבתא.

מכון ויצמן למדע
מכון ויצמן למדע הוא מכון מחקר מדעי בסיסי ורב-תחומי מהמובילים בעולם

אוניברסיטת סטנפורד
אוניברסיטת לילנד סטנפורד הבן, הידועה גם בשמות המקוצרים אוניברסיטת סטנפורד או סטנפורד, היא אוניברסיטה פרטית הממוקמת כ-60 ק"מ דרומית לסן פרנסיסקו בסטנפורד. האוניברסיטה סמוכה לעיר פאלו אלטו, בעמק הסיליקון, ומדורגת כאחת מהאוניברסיטאות הטובות בעולם. (ויקיפדיה)

”סבא תרם רבות לכיפת ברזל“