סבתא אהובה, מרים בלישה

מרים ותהילה נפגשות בבית הקשיש
מרים משתתפת הכנת אוזני המן
מרים בלישה

סבתא אהובה, מרים בלישה.

רחל הכירה את מרים לפני שנים. מרים היא סבתא של תלמיד ממחזור הקודם. כולנו אוהבים ומוקירים את האישה המיוחדת הזאת.

מרים סיפרה, שהתחתנה מאוד צעירה מאהבה גדולה. גם בעלה היה צעיר ונולדה להם בת מקסימה והם גרו בעיר פז. הם החליטו לעלות לארץ, באנייה הם הגיעו לחופי ישראל ונשלחו למעלות. משפחתה התגוררה "ברכבת". במעלות היא חיה את כל חייה, במעלות ילדה ארבעה בנים. וברוך השם כולם נשואים. מרים באה לבית הקשיש וטוב לה. היא פוגשת חברות ומשתתפת בפעילויות. היא מרגישה שאוהבים אותה ומודה על הכל לרחל ולתלמידים שבאים ומנעימים את זמנה בשיחות, במוזיקה ובפעילויות אחרות.

מרים משתתפת בפעילות המשותפת עם התלמידים בהכנת אוזני המן לקראת פורים

הזוית האישית

מרים בלישה: תודה לכם מקרב לב על התכנית הנהדרת ותודה למורה רחל חורש השומרת על קשר רב שנים עם מעון יום לקשיש.

מרים בלישה השתתפה בתכנית הקשר הרב דורי בשנת 2013  עם התלמידה נועה כחלון והעלתה את הסיפור: "בית הכנסת "רבי שלמה אבן דנאן" בפס, מרוקו"

נטשה הסייעת: הפעילות התקיימה בשיתוף עם מעון יום לקשיש במעלות, המפגשים התקיימו לאורך כל השנה, פעם בשבוע היגיעו תלמידי כתת החינוך המיוחד לבית הקשיש, לארח חברה ולשוחח עם המבוגרים. במהלך המפגשים ראינו את שינוי העמדות של התלמידים כלפי האזרחים הותיקים במעון היום ונוצרו קשרי פתיחות וידידות.

רכבת או רכבות
כינוי למעברות שנבנו בעיר מעלות